I U DOMAĆIM KINIMA

'Igre gladi' obaraju sve rekorde

25.11.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Film 'Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio' doživio je globalan uspjeh te je samo u Sjedinjenim Američkim Državama ovog vikenda utržio 123 milijuna dolara na kinoblagajnama i zasjeo na prvo mjesto box officea

'Igre gladi' potvrdile su još jednom da imaju ono nešto što ih čini zaista po­sebnima i zbog čega broj njihovih poklonika sa svakim novim izdanjem sve više raste.

Filmska franšiza koja je odavno prerasla granice tinejdžerskog fenomena i postala globalna kulturna pojava u kojoj uživaju sve generacije, u četvrtak se pojavila sa svojim trećim nastavkom u domaćim ki­nima i ostvarila najbolje otvaranje serijala sa 19.984 gledatelja.

Film 'Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio' prošao je uspješno i u svijetu, pa je tako samo u SAD-u ovog vikenda utržio 123 milijuna dolara na kinoblagajnama i zasjeo na prvo mjesto box officea.

U ovom uvodu u završno poglavlje 'Igara gladi', Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) naći će se u Okrugu 13 nakon što je doslovce zauvijek uništila Igre. Pod vodstvom predsjednice Coin (Julianne Moore) i prema savjetima prijatelja, ona će učiniti sve kako bi spasila Peetu (Josh Hutcherson). Na­rod će biti ponesen njezinom hrabrošću, no bitka za preživljavanje postat će sve žešća i žešća.