AMERIČKI BOX OFFICE

'Igre gladi' i dalje rasturaju, 'Oldboy' Spikea Leeja propao

Bionic
Reading

Dobar vikend Dana zahvalnosti u američkim je kinima uz 'Igre gladi: Plamen' najbolje iskoristio novi i hvaljeni Disneyjev crtić 'Snježno kraljevstvo', pišu Nemilosrdni gadovi

Usprkos padu od 52 posto, 'Igre gladi: Plamen' i u drugom tjednu nastavljaju skidati rekorde, no najimpresivnija je ipak činjenica da su s novih 74,5 milijuna dolara u svega deset dana stigli zamalo do 300 milijuna, točnije 296,5 milijuna dolara pa je sad izvjesno kako će nastavak i u američkim i svjetskim kinima biti uspješniji od prvog filma.

Iako tek na broju dva, crtić 'Snježno kraljevstvo' radi sjajan posao i zahvaljujući glasini kako je riječ o najboljem Disneyjevom crtiću nakon 'Kralja lavova' u prvom je vikendu zaradio 66,7 milijuna, odnosno ako se računa produljeni petodnevni vikend 93,3 milijuna dolara.

Najveći su gubitnici vikenda novi film Jasona Stathama Homefront' sa svega 6,9 milijuna i totalni fijasko obrade kultnog južnokorejskog trilera 'Oldboy' pod redateljskom palicom Spikea Leeja – film je prvi vikend završio na 17. mjestu sa svega 1,2 milijuna dolara prihoda.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi