Ivan Vragolovich

'I Am A Man'

02.09.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Pobjednik prvog hrvatskog Blues Challangea u solo kategoriji s razlogom je to postao, a nije bez razloga dospio i do polufinala međunarodnog Blues Cahallangea u Memphisu prošle godine gdje je u tamošnjem studiju Sun, uz pomoć Matta Rossa i snimio ovaj izvan serijski album na hrvatskoj sceni

Ivan Vragolovich na sceni je od 2006. i tko god ga je imao prilike čuti na nekom njegovom nastupu, znao je da je u pitanje iznimno talentirani glazbenik koji jednostavno ne može i ne smije ostati po strani te da njegovo vrijeme tek dolazi. Unatoč toj činjenici, trebalo je punih pet godina da ga netko od diskografa primijeti i ponudi mu ugovor. Prvi je to uočio Siniša Bizović, koji je ujedno i jedan od pokretača hrvatskog blues challangea i koji je uz pomoć Croatia Recordsa i objavio njegov debi album za svoju etiketu Spona.

Ivan Vragolovich

Debi album je to koji zvuči kao krajnje zrelo ostvarenje nekog američkog folk rokera a juga SAD-a, koji je srastao s bluesom u nekom prašnjavom malom gradiću, kaleći se po birtijama uz viski i tučnjave te kroz bolne pjesme priča o svom teškom proživljenom životu. Na njegovu sreću, Vragolovich je porijeklom iz Slavonskog Broda i ništa od nabrojanog nije prošao već jednostavno samo tako zvuči. Valja napomenuti da su sve pjesme otpjevane na engleskom jeziku uz sjajan izgovor.

Karakterističan i sjajno kontroliran glas uz fantastičnu svirku na akustičnoj gitari, Vragolovicha svrstavaju u prvu ligu hrvatskih kantautora i na sam vrh aktualne globalne scene folk rock i blues singer singwritera pa ne treba odbaciti mogućnost da mu jednog dana, u skorijoj budućnosti, neka od velikih diskografskih kompanija ponudi ugovor te ga proslavi širom svijeta.

Njegova je glazba zrela i nevjerojatno moćna za jednog mladića dok barata gitarom kao sa svojom djevojkom u najintimnijim trenucima. Sve to izlazi iz svake njegove note i svakog njegova uzdaha i pjesme, ne štedeći strast izvedbe kakva se rijetko može čuti na ovim prostorima. Tko iole voli blues i autorski kantautorski izraz, Ivan Vragolovich zaslužuje njegovu pažnju i to u potpunosti. Iznenađujuće dobar album kojem je samo potrebna medijska podrška i pažnja publike. Njegove pjesme, njegov glas i njegova svirka pobrinut će se da postanete njegov obožavatelj i prije nego što ste to mogli i zamisliti.

Ocjena: 9/10
Izdavač: Spona/Croatia Records