ZNANSTVENIK U DRUŠTVU VELIKANA

Hrvatski znanstvenik Igor Štagljar u Kanadi uhvatio Yao Minga i 2Cellos

  • Autor: Iris Hazler
  • Zadnja izmjena 17.02.2016 19:17
  • Objavljeno 17.02.2016 u 19:17
Igor Štagljar s kćeri Lejom, Stjepanom Hauserom i Lukom Šulićem

Igor Štagljar s kćeri Lejom, Stjepanom Hauserom i Lukom Šulićem

Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album

Za vrijeme NBA All-Star vikenda koji se prošlog vikenda održao u Torontu poznati hrvatski znanstvenik Igor Štagljar, inače veliki zaljubljenik u košarku, uživao je u druženju s mlađom kćeri na koncertu slavnog dueta 2Cellos. A samo nekoliko dana kasnije susreo se s bivšim centrom NBA Yao Mingom

Molekularni biolog Igor Štagljar je prije odlaska u Kanadu u Zagrebu paralelno uz medicinu igrao rukomet u RK Zagreb u slavnoj generaciji u kojoj su igrali Ćavar, Jelčić, Tomljanović, Gudelj i brojni drugi, a svoju strast prema košarci iskazuje i posjetima brojnih utakmica. Tako je bilo i za vrijeme NBA All Star Weekenda kada je iskoristio priliku da se podruži s glazbenim talentima iz Hrvatske, violončelistima benda 2Cellos.

'Nakon koncerta upoznao sam u backstageu mlađu kćer Leju sa slavnim duetom Lukom Šulićem i Stjepanom Hauserom, a za uspomenu smo se i svi zajedno fotografirali. Menadžer 2Cellosa i ja poznajemo se dugo, tako da smo imali VIP mjesta', izjavio je Štagljar.

Privatni album

Privatni album

Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album

Štagljar je svoju znanstvenu karijeru preselio u Toronto u kojem živi već 11 godina, a osim znanosti, redovito se bavi i tjelovježbom koju prakticira svakodnevnim odlascima u teretanu. Samo nekoliko dana nakon susreta s 2Cellos, Štagljar je otputovao u San Diego gdje je susreo Yao Minga s kojim se fotografirao, a čak je i Štagljarova impresivna visina od 200 centimetara izgledala nisko naspram bivšeg košarkaša NBA.

'Pozdrav iz San Diega s ugodnih plus 27 stupnjeva Celzijusa. Velika promjena nakon Toronta i minus 25 stupnjeva Celzijusa. Evo me u društvu 229 cm visokog Yao Minga, bivšeg NBA centra', komentirao je uz fotografiju na duhoviti način.

Privatni album

Privatni album

Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album


Štagljar je sa svojih dva metra visine izgledao puno niže od čak 29 centimetara višeg Yao Minga

Igor Štagljar trenutačno radi kao profesor na Odjelu za biokemiju i medicinsku genetiku na Sveučilištu u Torontu. Od 2014. dopisni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Njegovi laboratoriji se nalaze u Centru Donnelly za stanična i biomolekularna istraživanja, novom interdisciplinarnom istraživačkom centru vrhunske tehnologije u Torontu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!