UZ ZAGREBAČKU FILHARMONIJU

Hauser & Šulić spremaju koncertni spektakl

10.04.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Na danas održanoj press konferenciji, Luka Šulić i Stjepan Hauser su uz organizatore koncerta Miru Vidovića i članicu Uprave Zagrebačke banke Danielu Roguljić Novak najavili spektakularni koncert u Zagrebačkoj Areni koji će se održati 12. lipnja u 21 sat

Pred brojnim TV ekipama, fotografima i okupljenim novinarima, danas je predstavljen veliki zagrebački koncert najuspješnijih hrvatskih glazbenika koji su svojim obradama rock i pop klasika pod nazivom 2CELLOS osvojili svijet te već mjesecima nastupaju zajedno s Eltonom Johnom koji se prvi otvoreno i iskreno oduševio Lukom i Stjepanom te ih pozvao da mu se pridruže na turneji. Što se tiče nastupa u Areni Zagreb, Hauser i Šulić su najavili da će prvi dio koncert biti održan uz podršku Zagrebačke filharmonije te će izvesti izbor iz bogatog klasičnog repertoara koji je sve do 2011. obilježio njihovo obrazovanje i formirao ih u vrhunske čeliste. Drugi dio koncerta predviđen je za, kako je kazao Šulić, adrenalin, spektakl, euforiju i kaos odnosno drugim riječima, u drugom će djelu koncerta izvoditi obrade hitova koji su ih proslavili u svijetu i koje su velikim djelom pokazali na svom prošlogodišnjem nastupu u Lisinskom.

Cijena ulaznica kreću se od 100 do 300 kuna a svi koji do kraja travnja kupe online ulaznicu ili plate bilo kojom karticom Mastercard ili Maestro, dobivaju popust od 10 posto. Inače, kako su naglasili, jedan od razloga za održavanje nastupa 2CELLOS u zagrebačkoj Areni izuzetno je velik interes publike za njihov nastup, a koji ih nisu uspjeli doživjeti na koncertu u Lisinskom. Zanimljivo je da je već sada, uz publiku iz Hrvatske, također velik interes publike iz Slovenije, Srbije, BiH, Mađarske i Austrije.

Govoreći o trenutačnim aktivnostima, Šulić i Hauser su rekli da su ozbiljno prionuli pripremama za snimanje drugog albuma kojega će producirati proslavljeni kanadski producent Bob Ezrin koji se nalazi u Canadian Music Hall of Fame još od 2004., a tijekom bogate karijere je surađivao sa imenima kao što su Pink Floyd, Kiss, Alice Cooper te u novije vrijeme Jane's Addiction i The Darkness. Štoviše, već u četvrtak putuju u SAD gdje će se susresti s njim.


Valja naglasiti na kraju da je debi album 2CELLOS ujedno i najprodavaniji inozemni album iz Sony Music kataloga, te drugi najprodavaniji inozemni album odmah iza Adele u Hrvatskoj prema podacima HDU za 2011. godinu.