NAPETI TRILER

'Gravitacija' dolazi 3. listopada

27.09.2013 u 14:16

Bionic
Reading

Oskarovci Sandra Bullock ('The Blind Side') i George Clooney ('Syriana') zvijezde su filma 'Gravitacija', napetog trilera koji gledatelje vodi u beskrajno i bespoštedno prostranstvo svemira. Redatelj je Alfonso Cuarón ('Children of Men')

Priča je to o dr. Ryan Stone Bullock), briljantnoj medicinskoj inženjerki kojoj je ovo prva misija, a uz nju je iskusni astronaut Matt Kowalski Clooney), no naizgled rutinska misija završava katastrofom. Letjelica je uništena, a Stone i Kowalski ostaju sami u tami svemira, gdje imaju samo jedno drugoga. Zaglušujući muk ukazuje na to da su izgubili svaku vezu sa Zemljom… i svaku šansu za spas. Strah se pretvara u paniku, a svaki jecaj troši ono malo kisika što im je ostalo. Jedini put kući možda je krenuti još dublje u tamu svemira.

Foršpan filma 'Gravitacija'


Gravitacija' je film vrhunskih glumačkih ostvarenja, a nastao je prema foto dokumentaciji NASA-e. Postizanje bestežinskog stanja bilo je ključno i za film, a ujedno i jedan od najvećih izazova. Kako bi se ono postiglo, korištene su razne tehnike simulacije, brojni nosači, ali i tradicionalni kablovi. Sandra Bullock stoga se za ovu ulogu morala izuzetno fizički pripremiti: trenirala je mjesecima, a radila je i s trenericom specijaliziranom za simulacije kretnji pri nultoj gravitaciji.

Hrvatski gledatelji u 'Gravitaciji' mogu uživati u IMAX-u, 3D i ostalim kinima od četvrtka, 3. listopada