EVO JE BANJA

Goribor promovira novi album u Tvornici

13.03.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što su prethodnim albumom jednostavno osvojili regiju i priskrbili si epitet najvećeg i najugodnijeg glazbenog iznenađenja u ovom dijelu svijeta, grupa Goribor napokon nam predstavlja drugi, dupli album 'Evo je banja' u sklopu istoimene turneje u sklopu koje će nastupiti i u Tvornici kulture u petak, 16. ožujka

Iako ih je prvi zapazio Zdenko Franjić daleko prije svih ostalih (pet izdanja za etiketu Slušaj najglasnije), Goribor privlači na sebe pažnju ulaskom u finale Art & Music Festivala u Puli 2006. Iako im je pobjeda izmakla za dlaku, ljudi iz diskografske kuće Dancing Bear bacaju oko na bend i već sljedeće godine izlazi prvi 'oficijelni' album jednostavno nazvan 'Goribor'. Odmah po objavljivanju, rock kritičari pišu hvalospjeve hvaleći jedinstvenu snagu stihova frontmena Aleksandra Stojkovića u fuziji s karakterističnim bluesom koji izvodi grupa Goribor.

I dok je prvi album bio na neki način kompilacija dosadašnjih radova Goribora, u ponešto novim aranžmanima i odličnoj produkciji Edija Cukerića novi album 'Evo je banja' dvostruki je album na kojem se nalaze pjesme nastale unazad par godina i koji će, bez ikakve sumnje, ponovo oduševiti sve brojnije obožavatelje ove istinski originalne, snažne, ali istovremeno emotivne blues rock senzacije iz Bora. Uostalom, već su najavni singlovi 'Uzalud se budiš' i 'Kiša' dali do znanja da nisu u međuvremenu ništa izgubili od snage svog glazbenog i tekstualnog izraza koji će vam razdrmati tijelo i dušu. Osim u Tvornici 16. ožujka, grupa Goribor u sklopu promotivne turneje nastupa i u Ljubljani 14. ožujka, Mariboru 15. ožujka, Rijeci 17. ožujka, Splitu 23. ožujka, Makarskoj 24. ožujka i u Novom Sadu 6. travnja.

Prijatelji iz Nissana su osigurali pet ulaznica sretnicima koji točno odgovore na pitanja u 'Juke Rocks kvizu'.