12. VELJAČE

Denis Katanec prije Bitipatibi u Tvornici

03.02.2016 u 09:56

Bionic
Reading

Mladi kantautor i jedan od najzanimljivijih domaćih tekstopisaca Denis Katanec nastupit će prije beogradskog benda Bitipatibi u Tvornici kulture u petak 12. veljače.

Denis Katanec zagrebački je kantautor i pokretač  bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album 'Jasno, nečujno, a suviše glasno' (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata 'Sveska bijednih I', 'Sveska bijednih II' i 'Sveska bijednih III', 'Sve moje Laurie' sa bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album 'Pejotl' koji izdaje u lipnju prošle godine. Odsvirao je preko 100 koncerata, a jedan od zapaženijih bio je njegov zagrebački nastup prije američkog kantautora Damiena Jurada, te Damira Avdića.  Trenutno svira i radi na novom albumu sa postavom koju čine Tena Rak (ex Vlasta Popić/Seine/Felon) i Brane Norac (Nebo Roza) te sudjeluje u novonastalom projektu 'Brodolomci'.

U međuvremenu je skupio pohvale kritike koja ga naziva jednim od najmaštovitijih tekstopisaca koji u svojim radovima portretira životne situacije mlade i izgubljene generacije. Kao i 'Sve moje Laurie', također i 'Pejotl' završava na mnogim listama medija koji su ga uvrstili među najbolja domaća i regionalna izdanja prošle godine.
Domaći kantautorski dragulj svoju će autentičnu akustičnu izvedbu predstaviti prije nastupa benda Bitipatibi.

Odličan shoegaze/dream pop bend Bitipatibi nastupit će kao glavni gosti večeri. Bitipatibi su nastali u Beogradu, 2009. godine. Njihov prvi album, 'Lešnici divlji' bio je praćen veoma pozitivnim kritikama, no ubrzo nakon njegovog izlaska bend prestaje s radom. Na scenu se vraćaju u svibnju 2015. godine, u nešto izmijenjenom sastavu, stoga će koncert u Tvornici kulture biti jedinstvena prilika poslušati ovaj mladi bend specifičnog zvuka i pojave. Album prvijenac će biti izveden u cijelini uz nekoliko potpuno novih pjesama, koje su nastale u međuvremenu.
'U zvuku pjesama s albuma nema važnijih promjena, ali dosta osvježenja stiže s novim članovima, s kojima snimamo drugi album' – istaknula je vokal i klavijaturistica Una Gašić
Iz originalne postave tu, osim Une, i Ivana Skopuloviča (gitara), dok su nova lica Danilo Luković (bubnjevi; Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i Dragan Mihajlović (bas; Triko, B strane).

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji iznose 30kn, a na dan koncerta 40

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    Aquarius CD shop, Varšavska 1
•    Dirty Old Shop, Tratinska 18
•    Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.