ZADNJI DVOBOJI U 'VOICEU'

Dečak Jacquesu poklonio bicikl i spasio njegova natjecatelja

12.03.2016 u 21:58

  • +30

Završili dvoboji u natjecanju The Voice – Najljepši glas Hrvatske

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Njavro

Bionic
Reading

Uoči uzbuđenja i emocija koje su donijeli dvoboji, mentor Ivan Dečak je kolegi Jacquesu Houdeku poklonio obećani bicikl zato što je Mirtu Dautović preuzeo u svoj tim, a zatim poslije iskoristio mogućnost preuizmanja i spasio Vjekoslava Ključarića

Valentina Gyerek i Ivana Brkašić iz tima Ivan prve su stale u pjevački ring i izvele pjesmu 'Squander' britanskog benda Skunk Anansie.

'Vi ste jedine u našemu timu na svim probama bile izjednačene', rekao je mentor Ivan nakon njihova nastupa i za pomoć pri odluci zamolio kolege. Da su bile izjednačene smatrao je i Jacques.  Indira je malu prednost dala Valentini zbog uvjerljivosti, no pohvalila je i Ivanu jer daje sve od sebe. Ivan je odlučio da u daljnje natjecanje vodi Ivanu.

Mentorica Indira je u dvoboju Ivane Sutlović i Maje Tošić, koje su pjevale 'Next to me' Emeli Sandé, htjela da se sudare dva različita svijeta. Bila je zadovoljna izvedbom i pohvalila Ivanu i Maju.

'Odlična izvedba, s time da valja naznačiti da su to dva totalno različita vokala. Maja ima baršun kao Gianna Nannini. Jako mi se sviđa tvoja boja glasa. Ivana je čista kao Céline Dion', rekao je Tony. Jacques je bio oduševljen Majinim stavom, no poklonio se i Ivaninim visinama. 'Maja ima gard, ona je samouvjerena, nema tremu. Impresionira me to što joj je svejedno pjeva li u garaži ili na velikoj sceni, a to je odlika velike pjevačice. Ivaninine visine su čudo. Te ekstremne visine oduzimaju dah. Sad sam stvarno na mukama', rekla je Indira, nakon čega je donijela odluku i sa svojim timom u daljnje natjecanje povela Ivanu.

Tony je u dvoboju spojio Edgara Rupenu koji je prvi nastupio na audicijama i Branku Mrčelu koja je posljednja ušla u Tonyjev tim. Izveli su pjesmu 'You raise me up' koja, kako je istaknuo Tony, daje puno mogućnosti pravom pjevaču. Premda smatra da su se oboje dobro snašli u pjesmi, istaknuo je da mu je nedostajalo interakcije među njima te da je Branka još previše fascinirana pozornicom 'The Voicea' i da je bila previše napeta. 'Osim što je blagoslovljen lijepim glasom, Edgar ima ono što rijetki imaju, a to je pjevačka inteligencija. Zna procijeniti u kojem će trenutku pustiti i dati se, a u kojem se zaustaviti i dati prostora partnerici', komentirao je Jacques. Tony je odlučio da natjecanje nastavlja Edgar.

Jacques je u dvoboju spojio Ivonu Šimunić i Vjekoslava Ključarića koji su, kako je rekao, u duši souleri, a i otprije se poznaju. Glasove su u strasnom duetu sučelili u pjesmi Alicije Keys 'If I ain't got you'. 'Ovo mi je toliko bilo dobro da mi sad nije dobro', komentirao je inače rječiti Jacques. 'Ljudi, bili ste sjajni. Pokazali ste zapravo kako se to radi', rekao je Ivan koji nije htio reći ime favorita u dvoboju, a natjecanje je nastavila Ivona. Kod svih prijašnjih parova Ivana su nagovarali na preuzimanje, no za preuzimanje Vjekoslava to i nije bilo potrebno. 'Nisam se čovjeku okrenuo na audiciji. Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh. Drago mi je da sam dobio drugu šansu. Rockeru, dobrodošao kući', rekao je Ivan svom novom članu tima.

Indirin posljednji par u dvobojima činili su Lucija Lučić i Marko Domjan, kojima se na audiciji okrenula samo ona, a za večerašnji dvoboj izabrala im je pjesmu 'Ugasi me' Parnog valjka. 'Lijepo je tako razigranu djecu gledati kako uživaju u tome što rade. Definitivno se osjeća Indirin utjecaj. Lucija, čak si u frekvenciji vokala jako slična našoj Indiri', izjavio je Tony. 'Ako su Hus i ekipa iz Valjka gledali vaš nastup, možda dođu na ideju da u pola koncerta naprave stanku i umjesto Akija i Tine na pozornicu puste Marka i Luciju', pohvalio ih je Ivan. 'Lucija je najmlađa u mom timu, ali je sve zrelija kao osoba. I pjevački je jako odrasla. Njezin život je glazba, pozornica, ona jednostavno diše glazbu. Večeras si bila sigurna, samouvjerena i stvarno je bilo lijepo. Marko, ja te jednostavno obožavam. Ti si predivan dečko, ali i sjajno pjevaš. Imaš prekrasnu boju glasa koja je definitivno karta na koju uvijek moraš igrati', rekla je Indira koja je odlučila da s njom natjecanje nastavlja Lucija.

Posljednji Jacquesov par činile su Ivana Benc i Petra Vurušić. U dvoboju su izvele pjesmu Boba Dylana 'Make you feel my love', u proslavljenom Adelinu aranžmanu. 'Prekrasno. Dirnule ste me u dušu, emotivke naše drage. Iznijele ste pjesmu baš onako kako smo zamišljali, kako smo sanjali i hvala vam na tome', pohvalio je Jacques izvedbu. Indira je otkrila kako je Petra na probi govorila da joj otkazuju noge od straha. 'Petra, imaš tremu, no to se nije čulo kad si pjevala. Sviđa mi se tvoja posebnost u glasu. Jako je topao. Ivana, na probi si bila pomalo nesigurna, ali sada si jednostavno briljirala. Bilo je prekrasno, čarobno, bajkovito', rekla je Indira. 'Spremne ste na jedan i drugi ishod', rekao je Jacques i donio odluku da natjecanje nastavlja Petra.

Dvoboje je zaključio Tonyjev par – Lara Demarin i Monika Perić koje su se vokalno sučelile u izvedbi pjesme 'Moves like Jagger' sastava Maroon 5. Nakon njihova nastupa, na Tonyjev izazov, na pozornici im se pridružio Jacques koji je s njima zapjevao i zaplesao, a na kraju su mu se pridružili i ostali mentori te voditelj Ivan Vukušić. 'Bilo je zabavno, djevojke. Dominacija Monikina, moram priznati. Ona jednostavno jede pozornicu', rekao je Jacques. Dok su Moniku nahvalili Jacques i Indira, riječi hvale za Laru imao je Ivan: Meni je, moram priznati, Lara bila fantastična. Meni si ti ipak nešto bolja u ovoj izvedbi.' Tony je na kraju odlučio da s njim dalje ide Monika, no pohvalio je Laru za njezin veliki napredak tijekom proba.

Iduće subote slijedi prva od dviju emisija nokauta. U nokaute mentori ulaze s po šest natjecatelja. Svaki natjecatelj, jedan za drugim, pjevat će po jednu pjesmu ispred gledatelja u studiju, a nakon njihovih izvedbi mentori će odlučiti kojih troje natjecatelja vode u sljedeći krug – natjecanje uživo. No, mentorova odluka i u nokautima neće značiti nužno i kraj natjecanja zato što mentori i u nokautima mogu preuzeti po jednog natjecatelja.