NE BOJI SE NIČEGA

Daniela Trbović otvoreno o napadima i govoru mržnje

Daniela Trbović

Daniela Trbović

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ponosna vlasnica prve vjenčanice s potpisom dizajnerice Matije Vuice bila je davne 1997. Daniela Trbović, televizijska voditeljica i urednica, kad se udavala za danas bivšeg supruga Šimu Vlajkija. Naravno, nije to bio jedini razlog zbog kojeg je nazočila proslavi 35. godišnjice umjetničkog rada ove dizajnerice koja ne može nabrojati koliko je vjenčanica od tada potpisala. Šarmantna Daniela prisjetila se svoje vjenčanice i prijateljstva s Matijom, a u razgovoru za tportal osvrnula se i na nedavno širenje govora mržnje u medijima te kako se nosi s time

'Prva vjenčanica koju je Matija dizajnirala bila je ona za mene. Danas još uvijek stanem u nju, jedino mi je sada malo prekratka. U svakom slučaju, ta vjenčanica je nadživjela moj brak', smije se Daniela. No to nije i jedina Matijina haljina koju je nosila tijekom svoje bogate profesionalne karijere.

'Bile su tu brojne Dore, izbori za Miss i razne druge emisije... Matijina sam manekenka iz prošlog stoljeća. U svojoj kolekciji imam nekoliko njezinih, a meni omiljenih haljina. Kodno ime su im - buđola i školjka', rekla je za tportal u svom stilu.

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović/PIXSELL


Daniela je dugogodišnja Matijina prijateljica i među prvima je nosila njezine kreacije

Daniela se osvrnula i na nedavnu reakciju ogranka HND-a na HTV-u koji je zatražio njezinu javnu zaštitu. Naime, Daniela je zajedno s timom emisije 'BezVeze', urednice Maje Tokić, zadnjih mjeseci na nekim web portalima bila izložena nedopustivim napadima i osobnim uvredama koji su prerasli u govor mržnje.

'Kolege na HTV-u su procijenile da ono što se piše o emisiji 'BezVeze' i o meni nema veze s mojim profesionalnim radom, već da je to govor mržnje i vrijeđanje', pojasnila je Daniela Trbović. Takvi napisi je nisu prestrašili ni uznemirili jer njoj, kaže, nije bitno što se govori, već tko govori.

'To govori o općoj klimi u društvu i ljudima koji na neki način dopuštaju takve stvari. Mislim da je u demokratski uređenoj državi u 21. stoljeću vraćati kotač povijesti unatrag zaista nepoželjno', ističe Daniela. Do sada se već susretala sa sličnim napadima.

'Kad je održan prvi Gay Pride u Splitu, počela sam se zalagati za prava koja nam jamči Ustav. Mislim da je to odgovornost i zadaća svih nas koji se bavimo javnim djelovanjem - promovirati toleranciju, poštovanje i prava drugih i boriti se protiv diskriminacije. Mislim da se tome ne bismo trebali čuditi jer što ćemo drugo nego zagovarati toleranciju i uvažavanje?', pita se Daniela.

Nel Pavletić/24sata

Nel Pavletić/24sata

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić/24sata


Daniela je često nosila Matijine kreacije, primjerice 2009. godine na Dori

Grgur Žučko/PIXSELL

Grgur Žučko/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Žučko/PIXSELL


Podržala je Povorku ponosa LGBTIQ osoba i obitelji pod sloganom 'Glasnije i hrabrije: Antifašizam - bez kompromisa!'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!