HYPO CENTAR, 22. PROSINCA

Damir Urban & Four - Božićni koncert

06.12.2010 u 14:54

Bionic
Reading

Tvornica kulture u Hypo centru u srijedu, 22. prosinca, organizira veliki Božićni koncert na kojem će nastupiti renomirano ime hrvatske glazbene scene - Damir Urban

Poznati riječki kantautor jedna je od ključnih figura hrvatske glazbene scene. Radom sa svojim prvim i kultnim bendom Laufer te zahvaljujući samostalnim albumima s grupom The Four, postao je etablirano glazbeno ime i umjetnik karakterističnog glazbenog izražaja.

Bivši frontmen Laufera višestruki je dobitnik nagrade Porin: u kategoriji najbolje vokalne suradnje za pjesmu 'S dlana Boga pala si' koju izvodi s riječkim bendom En Face 1996. i u kategorijama album godine, najbolji album alternativne rock muzike i produkcija godine za album 'Žena dijete'. Isti album nagrađen je sa šest rock nagrada Crni mačak...

Nakon uspješne karijere u kultnom Lauferu, Urban se okreće samostalnom autorskom radu koji je pridobio naklonost publike i poklonika njegovog glazbenog senzibiliteta.

Godine 1996. izdaje prvi samostalni album 'Otrovna kiša' koji je snimio uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom 4. Album, na kojem se nalaze hitovi 'Astronaut', 'Nebo' i 'Robot', nominiran je za Porin, i to u tri kategorije: za najbolji video broj ('Nebo'), za najbolju produkciju, te najbolju snimku albuma.

Dvije godine kasnije, izlazi drugi album, 'Žena dijete', za koji je dobio Porina za najbolji rock album i najbolji album alternativne muzike. Pored Porina, album je osvojio i nekoliko Crnih mačaka te od glazbenih kritičara proglašen za jedan od deset najboljih albuma desetljeća. Godine 2004. u Rijeci snima svoj treći album, 'Retro'. Najnoviji album 'Hello' koji je izašao prošle godine dokazuje da Urban ima još puno toga za reći.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u Tvornici kulture po cijeni od 75 kuna u pretprodaji, a 90 kuna na dan koncerta. U Eventimu karte u pretprodaji možete nabaviti po 85 kuna, a na dan koncerta po 105 kuna.