NAGRADNJAČA

Dale Watson u Tvornici kulture - dobitnici

10.06.2009 u 14:04

Bionic
Reading

Poznati country buntovnik Dale Watson 18. lipnja gostuje u Zagrebu u Tvornici kulture. Tportal.hr vodi najbrže čitatelje na koncert (2x2 ulaznice)

Dale Watson je oličenje country glazbe na kakvu ćete danas rijetko naići. Honky tonk pjesme u najboljoj maniri Leftyja Frizzella i Dwighta Yoakama, gubitničke balade u maniri Merlea Haggarda otpjevane da bolje ne mogu i odsvirane sa žarom i produkcijom primjerenom tradicionalnom country zvuku - to je stil tetoviranog Dalea Watsona, rođenog 1962. u Alabami. Iza njega stoji desetak studijskih albuma od kojih se 'Cheatin' Heart Attack', 'Blessed Or Damned', 'The Truckin Sessions', 'Dreamland' i 'Whiskey Or God' ubrajaju u najbolja djela country & western glazbe posljednjih petnaest godina.

Country tradicionalist Dale Watson još od početka svoje karijere otvoreno izražava nezadovoljstvo i revolt stanjem na suvremenoj country sceni: u auditivnom smislu to je otpjevao u pjesmi 'Country My Ass' s live albuma 'Preachin' To The Choir' iz 2001. godine, a s vizualnog stajališta najjasniju poruku je poslao naslovnicom svojeg novog albuma 'From The Cradle To The Grave', koja prikazuje kako Dale, obučen u crno, stoji na groblju ispred nadgrobnog kamena na kojem piše 'Country Music R.I.P'.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Matija Tomić
Domagoj Sopta