MIRNA MEDAKOVIĆ:

'Da me moj Hrvoje ne razumije, ne bismo izdržali'

11.02.2015 u 10:14

Bionic
Reading

Glumica Mirna Medaković koju trenutačno gledamo u seriji 'Kud puklo da puklo', u intervjuu za tportal otkriva kako se nosi s prvom glavnom ulogom, ima li zavisti među kolegama te kako njezina cjelodnevna snimanja podnosi dečko Hrvoje Stepinac

Trenutačno te gledamo u seriji 'Kud puklo da puklo' u kojoj igraš glavnu ulogu. Nosi li takva uloga sa sobom i veću odgovornost, posebno ako si uz bok velikim glumačkim imenima u seriji?
Uloga u seriji 'Kud puklo da puklo' donijela mi je toliko zadovoljstva da bih se bez pretjerivanja mogla svaki dan zahvaliti Goranu Rukavini što me odabrao za ulogu Katarine, a gledajući Milana Štrljića kako igra i stvara ulogu, mogu reći da sam dobila besplatan semestar studija glume, bez imalo pretjerivanja. Željko Pervan i Momo Otašević toliko paze na mene da se osjećam kao princeza.

Kako izgleda jedan dan na snimanju? Ima li nekih zabavnih anegdota, posebno zahvaljujući Željku Pervanu?
Najčešće se budim u 10 do šest i vraćam kući u 19.30 navečer. Najveći dio dana provodim na Žumberku, mislim da se toliko svježeg zraka nisam nikada nadisala. Svakodnevno se toliko puta nasmijem Željku, Momi i Milanu, ali kad bih vam to išla prepričati, ne bi bilo ni upola toliko zabavno pa zato neću.

Ove godine proslavit ćeš tek 30. rođendan, a iza tebe je kazališno iskustvo, čak 14 televizijskih uloga te četiri filmske. Mnogi kolege bi ti mogli pozavidjeti. Jesi li svjesna svog uspjeha?
Svjesna sam da u današnje vrijeme kad je teško dobiti posao ja radim i zahvalna sam zbog toga. Uspjehom smatram to što radim ono što volim.

Ima li zavisti među kolegama glumcima? Jesi li osjetila ikad na svojoj koži?

Ima zavisti kao i u svakom poslu, ništa manje ili više, ali se stvarno ne opterećujem negativnim emocijama drugih ljudi.

Pamtiš li neki savjet koji su ti dali iskusniji kolege po pitanju posla ili odnosa među glumcima?

'Moraš naći angažman u nekom kazalištu', što je najjednostavniji i najteži zadatak u isto vrijeme.

Što ti je najveća satisfakcija u poslu kojim se baviš?
Svaki novi, dobro napravljen posao.

Glumci rijetko kada mogu izbjeći pitanja poput onih što su sve spremni učiniti za ulogu. Kakav je tvoj stav o tome po pitanju golotinje, debljanja, ili skidanja kilograma za ulogu? Matthew McConaughey, primjerice za ulogu je skinuo 21 kilogram, Charlice Theron za 'Čudovište' se udebljala čak 15 kilograma…?
Što je ljudsko nije mi strano, tako da bih za ulogu učinila sve što se ne kosi s mojim moralnim načelima.

Iako si dugo na sceni, oko tebe nikada nije bilo nikakvih celebrity tračeva, ne viđamo te mnogo na društvenim događajima, ne poziraš na špici… Zazireš li od toga?
Ne zazirem, mislim da ova izjava ne stoji, skoro svake subote pijem nes u Gost&oni na Cvjetnom i odlazim na društvena događanja koja me zanimaju. Ne volim protraćeno vrijeme s ljudima s kojima nemam o čemu razgovarati, samo to.

S Hrvojem si u vezi dvije godine, živite li zajedno? Ima li on razumijevanja kada si u projektu koji zahtijeva cjelodnevna snimanja?
Ne bismo izdržali ni dva tjedna da Hrvoje nema razumijevanja i da me ne podržava u svemu što radim. Čini me sretnom i boljom osobom.

U lipnju ćeš proslaviti 30. rođendan. Planirate li vjenčanje?

Ako nađemo bend oko kojega ćemo se složiti.

Priželjkuješ li u novom desetljeću postati mama, stvoriti obitelj? Gnjave li te roditelji i rodbina po tom pitanju?
Što se treba dogoditi, dogodit će se, trenutno ne razmišljam o tome, a roditelji me nikada nisu davili takvim pitanjima. Smatraju da je to isključivo moja odluka i da bi bilo nepristojno ulaziti tako duboko u moju intimu.