VODEĆI KINOPRIKAZIVAČ

Cineplexx ponosan partner filmskog festivala LET'S CEE

13.09.2013 u 10:46

Bionic
Reading

U razdoblju od 13. do 21. rujna ove godine u Beču (Austrija) održava se drugi po redu filmski festival LET'S CEE. U sklopu festivala bit će prikazano oko 60 odličnih filmskih produkcija prvenstveno iz središnje i istočne Europe. Među mnogim priznatim autorima svakako se kao najatraktivniji gosti festivala moraju izdvojiti tri dobitnika prestižne filmske nagrade Oscar: Branko Lustig, Allan Starski iz Poljske i Istvan Szabo iz Mađarske

Vodeći kinoprikazivač u regiji, Cineplexx koji je otvorio svoje kinodvorane u Austriji, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji te tako suvereno zagospodario kinoprikazivačkom mrežom, ponosni je partner ovogodišnjeg filmskog festivala LET'S CEE u sklopu kojeg će se povodom njegove 20. obljetnice prikazati i nezaboravno remek-djelo redatelja Stevena Spielberga, 'Schindlerova lista', čiji je Lustig jedan od producenata.

Uz 'Schindlerovu listu', na festivalu će se u sklopu posebnog programa prikazati i retrospektiva Alexandera Sokurova i Damjana Kozolea. U razdoblju od devet dana bit će prikazano preko 60 filmova, među kojima i tri hrvatske produkcije: 'Halimin put' redatelja Arsena Ostojića, koji će biti prikazan u službenoj konkurenciji festivala, 'Gangster te voli' redatelja Nebojše Slijepčevića, koji će biti prikazan u službenoj konkurenciji dokumentarnih filmova, te 'Nije ti život pjesma Havaja redateljice Dane Budisavljević, kao poseban gost festivala.