KRAĐA FOTOGRAFIJA

Čega se to silno boji Jelena Veljača?

20.01.2016 u 20:41

Bionic
Reading

Potaknuta slučajem Marka Grubnića i njegovim prisvajanjem tuđih fotografija s Instagrama, glumica i scenaristica Jelena Veljača na svom se profilu na Facebooku pojadala prijateljima o tome čega se pak ona pribojava kad su njezine fotografije na društvenim mrežama u pitanju. Naime, Jelena se panično boji da će se 'siromašni vlasnici medijskih kuća' obogatiti na račun fotografije njezinog djeteta na Facebooku

Nije lako biti javna osoba, ponajmanje u Hrvatskoj, smatra Jelena Veljača. Najteže je, misli ona, kad ta javna osoba postane majka i ne može fotografiju svoje bebe objaviti na društvenim mrežama. Jer mediji će se, objasnila je Jelena na svom privatnom profilu na Facebooku svoj veliki strah, 'polakomiti' za fotografijom njezine kćeri, objaviti je na svom portalu i tako zaraditi novac. A ako se potuži, neće je stići pohvale društva jer se pobunila, već kritike zbog čega diže toliku buku kad joj je bolje da šuti, zaključila je Veljača. Sam slučaj Marka Grubnića ne smatra čudnim, no naspram njezinog 'problema' to nije, poručuje Jelena, ništa manje grozno.

Uz tolike probleme današnjeg društva, njezin se strah čini poput 'životne satire'. Svjetske zvijezde poput Angeline Jolie, Jennifer Lopez, Mariah Carey, pa i Iman, ne dramatiziraju toliko oko pojavljivanja u medijima kad postanu majke.

Njihove fotografije s bebama na naslovnicama tiražnih časopisa bile su samo pokazatelji toga kako se u showbizu znaju pravila igre, ali i da žele podijeliti trenutke sreće s javnosti. Druge zvijezde, koje svoju privatnost i djecu čuvaju od medijskih reflektora, ni ne pomišljaju o objavljivanju fotografija svoje djece na Facebooku i tome tko bi ih mogao ukrasti i na tome se obogatiti.

Poznate majke u svijetu o takvim stvarima ne razglabaju kao o strahu i problemu. Angelina Jolie ne razmišlja o tome koji će sve portali dobiti klikove na račun fotografija njezine djece, pa ni Mariah Carey, Gwen Stefani, Gwyneth Paltrow i Madonna, koje fotografije svoje djece bez problema objavljuju na društvenim mrežama.

Postavlja se pitanje čemu toliki Jelenin strah od medijskog zadiranja u njezin privatni život kad već godinama objavljuje kolumnu u jednom dnevnom listu, u kojoj redovito progovara o vrlo privatnim detaljima iz svog života, kad je njezino prvo vjenčanje s glumcem Jankom Popovićem Volarićem bilo medijski popraćeno s njezinim pristankom te kad je vjenčanica s drugog vjenčanja osvanula u medijima i to zasigurno ne bez njezinog blagoslova.

A onda je nakon svega od mogućeg objavljivanja fotografije svog djeteta na Facebooku uspjela u svom svjetonazoru stvoriti problem. Tamo gdje problema nema. Dok ga ona ne stvori.

#jelenaveljaca ?? #envyroom #slipdress #weddingdress #silk #ivory #wedding #bride #happycouple #love

A photo posted by eNVy room (@envyroom) on