EKLEKTIČNI DERNEK

Boban i Marko Marković nastupaju u Zagrebu

11.01.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Jedan od ponajboljih romskih orkestara južne Srbije priprema se za koncert u srijedu 26. siječnja u zagrebačkom Aquariusu

Vjerni i omiljeni zagrebački gosti Boban i Marko Marković orkestar početkom 2011. vraćaju se pred svoju odanu publiku: priredit će poznati dernek zasnovan na mješavini tradicionalne romske glazbe i zapadnjačkih utjecaja, od jazza i funka do klasika židovske tradicijske glazbe.

Njihovu glazbu ugledni je New York Times opisao kao 'zapanjujuću eksploziju veselja i virtuoznosti'. Godišnje održe preko 100 koncerata, i to uglavnom u inozemstvu (SAD, Kanada, Velika Britanija, Italija, Izrael, Nizozemska, Belgija, Njemačka, Finska, Rusija, Austrija...).

Koliko je Boban Marković cijenjen u stručnim krugovima, najbolje dokazuje podatak da je nakon nastupa u New Yorku održao radionicu na prestižnoj glazbenoj školi Julliard. Njegov orkestar je dobitnik brojnih nagrada, između ostalih Grand prixa Dragačevskog festivala, Zlatne trube, Prve trube i drugih. Bend je osnovan u Vladičinu Hanu, rodnom mjestu Bobana Markovića, u kojem on i danas stanuje, a pozornost šire europske publike zaokupio je nakon uspješne suradnje s Emirom Kusturicom, za čije je filmove 'Underground' i 'Arizona dream' napisao većinu glazbe.

Klub otvara vrata već od 20 sati, a koncert počinje u 22 sata. Cijena ulaznice je 90 kuna, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima te na blagajni kluba Aquarius