INDEXI I PRIJATELJI

Aleksandra Kovač na koncert u Lisinski stigla iz hitne

29.09.2015 u 14:00

Bionic
Reading

Puna Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog uglas je sinoć pjevala hitove Indexa. Na hommageu kultnom sarajevskom bendu nastupili su brojni glazbenici, njihovi prijatelji i štovatelji

Nostalgičan sinoćnji koncert nazvan 'Indexi i prijatelji' u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski otvorio je Željko Bebek pjesmom 'Plima'.

Pjesnikinja Maja Perfiljeva, koja je zaslužna za pjesme Indexa poput 'Bokeljska noć', 'Da sam ja netko' i 'Sanjam', na koncert je doputovala iz Crne Gore, a pjevačica Aleksandra Kovač završila je na hitnoj pa je do zadnjeg trenutka bio upitan njezin nastup. Kći Kornelija Kovača, nekadašnjeg člana grupe Indexi, ipak je izašla na pozornicu i u pratnji oca otpjevala pjesmu 'Jutro će promijeniti sve'.

Bezvremenske hitove 'Bacila je sve niz rijeku', 'Sve ove godine', 'Svijet u kojem živim', 'U jednim plavim očima', 'Plima' i mnoge druge otpjevali su i Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Giuliano, Boris Novković, Amel Ćurić, Željka Katavić Pilj, Jelena Tomašević te grupa Azil, a voditelj koncerta, koji je i sam pjevao pjesme Indexa, bio je pjevač Goran Karan.

Posebna poslastica za ljubitelje legendarnog sarajevskog sastava bila je svirka nekadašnjih članova Fadila Redžića, Ranka Rihtmana, Nene Jurina, Kornelija Kovača i Pece Peteja.


Željko Bebek otvorio je sinoćnji koncert u Lisinskom


Goran Karan bio je voditelj koncerta te je i nastupio na njemu