NAJTRAŽENIJI FILM NA SVIJETU

'Adelin život' na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu

17.07.2013 u 12:38

Bionic
Reading

Filmski festival u Motovunu i Queer Zagreb predstavljaju vam queer program motovunskog utorka uz lezbijski film nakon kojeg slijedi tulum jedinog hrvatskog lezbijskog klupskog kolektiva

U utorak, u 21 satu bit će projekcija filma 'Adelin život'. Film prati život petnaestogodišnje Adele. Petnaest godina, Adele nema sumnje: djevojke izlaze s dečkima. Njezin će se život zauvijek promijeniti kad upozna Emmu. Taj susret omogućit će joj da otkrije želju, da se odredi kao žena i kao odrasla osoba. Pred drugima, Adele raste, traži se, gubi se, pronalazi se.

Film je dobio Zlatnu palmu za redatelja i obje glumice (prvi put u povijesti Cannesa Zlatna palma za glumu dodijeljena je dvjema osobama) te nagradu FIPRESCI međunarodnog društva filmskih kritičara. Na Motovun Film Festival dolazi nam i producentica filma Laurence Clerc. Nakon projekcije posjetitelji će moći uživati u razigranim ritmovima DJ dua MiNe koji smo za ovu priliku posudili od kolektiva ZbeLeTron, koji je prije četiri godine započeo s misijom promoviranja lezbijske kulture, ne bi li u međuvremenu postao zaštitnim znakom za osiguranu zabavu s rasplesanim masama znatno šire publike. Jedno od zapaženijih imena ovog kolektiva je DJ duo MiNe koji uz osnovni elektro set voli zalutati i u vode synthpopa, new wave, italo disca pa čak i osamdesetih.