NOVE NADE

10 novih glumačkih zvijezda

02.11.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Predstavljamo deset glumaca koji dolaze - lica koja ste vidjeli, ali imena koja tek trebate zapamtiti. Budućnost je njihova, a oni su...

BRIE LARSON
Ova američka glumica ujedno se bavi i glazbom, još od malih nogu. No pored glazbe, kroz godine je gradila i karijeru na televiziji, što ju je dovelo i do glume u filmovima kao što su '21 Jump Street' i nagrađivana drama 'Short Term 12', a koja bi mogla biti prijelomni naslov njezine karijere.

DANE DEHAAN
'Novi Leonardo DiCaprio' nadimak je koji DeHaan – ne samo zbog prezimena – vuče praktički od samih početaka svoje karijere. Ona je ušla u novu brzinu s ulogom gay tinejdžera u HBO-ovom serijalu 'In Treatment', a Dane je u međuvremenu glumio u svemu od novog 'Spider-Mana' do koncertnog filma Metallice.

LEA SEYDOUX
Nova Marion Cotillard? Možda. Ova Francuskinja već je dijelila platno s Tomom Cruiseom u zadnjoj 'Nemogućoj misiji', a odradila i indie hitove kao što su 'Ponoć u Parizu' i 'Nemilosrdni gadovi'. U Francuskoj nastavlja glumiti u autorskim dramama, a nagodinu ćemo je gledati u 'The Grand Budapest Hotel', novom filmu Wesa Andersona.

DAVID OYELOWO
Karijeru je pekao kao glumac klasičnog britanskog teatra, a odnedavno je krenuo i svojim hrabrim usponom Hollywoodom – doduše, na filmu glumi već 12 godina, no upravo mu je niz novijih uloga osigurao ulaznicu u potencijalnu A-ligu, među naslove kao što su 'Lincoln' i 'Jack Reacher'. Glumit će i u novom 'Jurskom parku'.

JACK HUSTON
Mladi Jack Kerouac, vampir, invalid Drugog svjetskog rata... Jack Houston je nagomilao velikih uloga u zadnjih nekoliko godina karijere, a ove je godine snimio tri filma, među kojima je najznačajniji 'American Hustle', u kojem glumi uz bok ikonama kao što su Christian Bale, Robert De Niro, Bradley Cooper, Jeremy Renner...

LUPITA NYONG'O
Iako je rođena u Meksiku, u obitelji političkih izbjeglica, Nyong'o se još kao mala s roditeljima vratila u Keniju, gdje je radila na nizu filmskih i TV uloga, ne bi li nedavno odradila svoj veliki američki debi s '12 Years a Slave', povijesnom dramom o robovima u Americi 19. stoljeća.

MICHAEL B. JORDAN
Bio je Wallace, tinejdžerski diler u 'Žici', a sada je 26-godišnjak koji gradi karijeru i u multipleksima – nakon glume u 'Red Tails' i 'Kronikama', Jordana ćemo gledati u novom superherojskom spektaklu 'Justice League'.

OSCAR ISAAC
Južnoamerički pjevač i glumac probio se u svijet američkog filma sporednim ulogama – gledali smo ga u 'Sucker Punch' i 'Drive', a kako mu lista uloga raste iz godine u godinu, tako za 2014. već najavljuje četiri igrana filma, uključujući i 'Two Faces Of January', u kojem će glumiti s Viggom Mortensenom i Kirsten Dunst

SCOTT HAZE
Američki glumac koji je usto scenarist i redatelj, no u vrh filmskog establišmenta ipak ga je lansirao James Franco, kolega koji mu je dodijelio glavnu ulogu u svom redateljskom prvijencu 'Child Of God', filmu koji je jurio Zlatnog lava u Veneciji.

TATIANA MASLANY
Kanadska glumica koja se proslavila radom na kanadskoj, britanskoj i američkoj televiziji, prije svega u serijalu 'Orphan Black', priči o ženama koje otkrivaju da su klonovi. Uloga u ovoj seriji donijela joj je niz nagrada.