omiljeni likovi u novoj kolekciji

Zoran Mrvoš dvije ljubavi spojio u genijalnu modnu priču

20.05.2021 u 20:38

Bionic
Reading

Misao vodilja domaćeg dizajnera kroz plodonosnu dizajnersku karijeru uvijek je bila jednostavnost s pročišćenim linijama, praktičnost, udobnost i kvaliteta. Mnogi ne znaju da je za Zorana Mrvoša dio svakodnevice i briga i ljubav prema psima, točnije hrtovima koji su 'zaštitna lica' njegove nove modne linije. Osvanuli su oslikani na majicama i platnenim torbama

Zoran Mrvoš ime je uz koje vežemo minimalističku eleganciju. Kako se u pandemiji moda preselila u dnevne boravke i mnogi najviše vremena provode u pidžamama, trenirkama i što udobnijoj odjeći jedan od omiljenih domaćih dizanjera je odlučio kreirati odjeću koja je namijenjena svima.

'Fokusirao sam se na unisex garderobu s likom svojih omiljenih životinja. A njihov lik sam stavio i na platnene torbe jer one su nam svakodnevni dodatak kada odlazimo u trgovine i na tržnice. Printovi su autorski radovi. Lik mog ruskog hrta naslikao je beogradski umjetnik Nikola Skakić. A sliku mog afganistanskog hrta potpisuje zagrebačka umjetnica Martina Kalčić. To su stvarni psi i u tome je čar ove kolekcije. Cijela je minimalistička, a dominiraju bijela i crna kao i u većini mojih ranijih radova. Uvijek se fokusiram na jednostavnost, s dozom pomaknutih detalja. Modele je predstavila moja prijateljica, velika ljubiteljica pasa, bivša modelka Dora Kamenski', ispričao je dizajner za Novi list.

Trenutačno u kući živi s pet vipeta, jednim borzoijem i dva afganistanca. Još kao dijete bio je opsjednut psima, kupovao sam časopis 'Zov', maštao o rasnim psima.

Zoran Mrvoš Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dora Trogrlić

Kazao je da prati potrebe tržišta i voli udovoljiti ukusima publike. 'Važno je da su komadi nosivi i kvalitetni i da im se ljudi vraćaju. Često kreiram asimetrične komade i u novim kolekcijama mijenjam samo poneki detalj. Moji klijenti često traže ono što su već imali prilike nositi. Tako da je razlika između zimskih i ljetnih modela tek za 30 posto drugačija', naglasio je Zoran Mrvoš.

Za njega trenutačno rade četiri gospođe i ističe kako ima odgovornost očuvati njihova radna mjesta te da svi budu zadovoljni radom i njegovim plodovima. Svakodnevno je na relaciji Zagreb – Petrinja i stalno je aktivan. 'Ne fokusiram se na glamur. Radili smo u proteklom razdoblju i medicinsku opremu, maskice, odjeću za konobare, kreirali smo navlake za stolice', otkrio je.