MODNA REVOLUCIJA

Njegove majice postale su statusni simbol i kultni komad na modnoj sceni, a danas se izrađuju od plastičnih boca

04.05.2021 u 14:52

Bionic
Reading

Uz francuski brend Lacoste, najpoznatiji kreator visokokvalitetnih polo majica na svjetskoj sceni nesumnjivo je američki dizajner Ralph Lauren, a ove sezone pripremio je pravu poslasticu za ljubitelje ovog kultnog komada i sve one koji veliku pažnju posvećuju modnoj održivosti

Nakon što su se prošle godine u velikom stilu vratile na modnu scenu zahvaljujući renomiranim dizajnerkim brendovima, prepoznatljive polo majice i ove će godine uživati u pet minuta slave.

Prepoznatljivog izgleda, polo majice sinonim su za takozvani preppy stil odijevanja kojem posljednjih tjedana raste popularnost na svjetskoj modnoj sceni.

Njihov najpoznatiji kreator nesumnjivo je 81- godišnji američki dizajner Ralph Lauren, a u svojoj proljetnoj kolekciji predstavio je niz novih modela koji po načinu izrade odskaču od svojih prethodnika.

Poput brojnih brendova današnjice, Ralph Lauren također je veću brigu posvetio modnoj održivosti, a rezultat toga je kreiranje takozvane Earth Polo linije s kultnim polo majicama u glavnoj ulozi.

Njegove majice, po cijeni nešto višoj od 800 kuna, danas su izrađene od recikliranih palstičnih boca i obojane jedinstvenim postupkom koji ne uključuje uporabu vode.

Svaka od predstavljenih polo majica s potpisom Ralpha Laurena u prosjeku se proizvodi od 12 recikliranih plastičnih boca, što dovoljno govori o ekološkoj revoluciji u modnom svijetu.

Dostupne u devet boja i uzoraka za žene, te u 11 kombinacija za muškarce, nova generacija polo majica s potpisom Ralpha Laurena proizvedena je u suradnji s organizacijom First Mile usmjerenom na održivost u modi i stvaranje pozitivnog društvenog utjecaja.

Drugim riječima, kao što sam brend objašnjava, danas surađuju na izradi odjeće s malim poduzetnicima iz zajednica s niskim prihodima kako bi sakupili dovoljno plastičnih boca za recikliranje, a koje se zatim obrađuju kroz jedinstveni i ekološki prihvatljiv proizvodni program i pretvaraju u visokokvalitetan materijal.

Cilj je, kako naglašava Ralph Lauren, u roku dvije godine osigurati da njegovi distribucijski centri ne odlažu otpad na odlagališta i da do 2025. godine smanje uporabu vode za 20 posto u proizvodnim procesima, a ambalaža proizvoda bude u potpunosti dobivena od održivih izvora, spremna za recikliranje i ponovno korištenje.

  • +4
Polo majice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo