ZANIMLJIV RAZLOG

Znate li zašto je vaš šef nervozan?

26.01.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Ako vaš je vaš šef nervozan i negativan, vjerojatno je to zato što mu nedostaje tjelesne aktivnosti. Nova istraživanja pokazuju da dobar odnos prema zaposlenicima započinje s fizičkom aktivnošću

Ako menadžeri izbjegavaju tjelesnu aktivnost, to svakako nije dobro za njih, ali nije ni za njihove podređene. Nova istraživanja pokazuju da je umjereno vježbanje nužno da bi umanjilo agresiju pretpostavljenih.

Istraživači Sveučilišta u Illinosu došli su do rezultata da je čak jednom ili dva puta tjedno dovoljno, a vrsta vježbanja ne utječe na rezultat.

'Pokazalo se da sam čin fizičke aktivnosti umanjuje negativne učinke stresa koji nadređeni iskaljuju na svojim suradnicima', izjavio je voditelj istraživanja, profesor James Burton za Daily Telegraph.

To istraživanje nadovezuje se na ranije studije koje su pokazale da zaposlenici općenito osjećaju posljedice preopterećenosti svojih pretpostavljenih.

No ekipa koja stoji iza ove studije tvrdi da je prva koja je pronašla vezu između tjelesne aktivnosti nadređenih i korektnijeg odnosa prema zaposlenicima.

Istraživanje je uključilo 98 studenata i otprilike isti broj njihovih predavača. Studenti su upitani o njihovu vladanju i odgovori su uspoređeni sa sportskim navikama predavača. Zaključak je jednostavan: postoji jasna veza između negativnog odnosa i manjka vježbanja.