SVE SE VRTI OKO...

Znate li recept za uspješnu vezu?

  • Autor: Stribor Keví
  • Zadnja izmjena 01.10.2011 08:11
  • Objavljeno 01.10.2011 u 08:11
seks muškarac žena

seks muškarac žena

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstockphotos.com

Kako vezu učiniti neuništivom? Tri su načina. Seks, dobar seks i puno seksa

Pitanje od milijun eura je zbog čega neke veze ustraju, a neke se vrlo brzo gase? Slijedi i pitanje od petsto tisuća kuna. Zbog čega su u nekim vezama koje ustraju ljudi izuzetno zadovoljni, a u drugima strašno nezadovoljni? I dobro je znati odgovore na ta pitanja, jer možda želimo vezu sačuvati. A možda želimo i ubrzati raspad veze, onako, kao spontano.

Iako su mnogi aspekti zadovoljstva u vezi važni za njezino održanje, budimo iskreni, a to pokazuju i istraživanja, seksualno zadovoljstvo u vezi najvažnije je za njezinu vitalnosti. Može u vezi biti zajedničkih interesa, puno razumijevanja, mnogo lijepih sjećanja koja ne uključuju seks. Međutim, ako je seks mlak, tada, možda i da ne znamo, sve drugo gubi boju i postaje sivo. Naravno da seksualnost obaju partnera opada starenjem te upravo tada drugi aspekti veze postaju važniji od seksa.

Zanimljiva su otkrića prema kojima su seksualnim aspektom najzadovoljnije osobe u braku. Primjerice, jedno istraživanje na američkom nacionalnom uzorku otkriva da je jedna trećina ispitanika u braku izvanredno zadovoljna seksom, jedna trećina vrlo zadovoljna, a tek jedna trećina nezadovoljna. Za usporedbu, tek manjina osoba u kratkoročnim vezama izjasnila se zadovoljnom seksom u vezi.

Kada pogledamo pobliže što određuje seksualno zadovoljstvo, otkrivamo učestalost vođenja ljubavi i maštovitost, spremnost na nova seksualna iskustva. Dakle, čini se da dobar seks i zadovoljstvo njime održava lude u stjenovitoj vezi, pa i braku. Ako želite pak van iz neke veze, a da izgleda da je vas partner napustio, smanjite seksualne doživljaje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi