DUGE VEZE

Znate li recept za bolji seks?

28.02.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Jedan od deset parova koji žive zajedno, spava u odvojenim krevetima, pokazuje najnovije istraživanje. Razlog? Čine to, kako ističu, zbog boljeg seksualnog života

Iako bi mnogi pomislili da spavanje u odvojenim krevetima nije znak zdrave i funkcionalne veze, oni koji to čine kunu se

u djelotvornost takvog pristupa. Najnovije britansko istraživanje u kojemu je sudjelovalo 1.192 ispitanika, otkriva da sve više ljudi prakticira spavanje u odvojenim krevetima.

Razlozi za to su različiti – 24 posto ih to čini zbog hrkanja, 23 posto zbog boljeg sna, 19 posto zbog boljeg seksualnog života. Upravo ovaj posljednji razlog najviše je zaintrigirao istraživače. Čini se, naime, da spavanje u odvojenim krevetima donekle povećava osjećaj tajnovitosti koja budi seksualnu želju.

Partneri koji ne spavaju u istim krevetima, kako se objašnjava, zadržavaju dio svoje intime i nisu posve dostupni svojim partnerima, a to znači da su im još uvijek donekle zagonetni, a samim time i privlačniji. No kako upozoravaju stručnjaci, to ne mora dobro funkcionirati svakom paru, jer kod nekih može dovesti do udaljavanja.

Kako pokazuje istraživanje, više od polovice ispitanika preferira spavanje u odvojenim krevetima zbog kvalitetna sna. Takav stav ne čudi, jer kvalitetan san preduvjet je zdravog života i normalnog svakodnevnog funkcioniranja.