HIT MATERIJAL

Znate li kakav je namještaj totalno 'in'?

Bionic
Reading

Zanimljiv, otkačen, elegantan ili ozbiljan, namještaj od poliuretanske pjene pronalazi svoje mjesto u prostorima različitih namjena. Modularan je, fleksibilan i lako sklopiv – što ga čini tako atraktivnim na tržištu

Konačan vizualni dojam i stilski ugođaj, koji će prenositi u prostor, ovisi o dizajnu namještaja od poliuretanske pjene, te o odabiru vrste, boje, teksture i uzorka tkanine. Namještaj se također može tapecirati u eko ili prirodnim kožama. Kada se tapecira tkaninama, to se najčešće izvodi na način da se iste skidaju s mogućnošću pranja u perilici. Na taj način je zagarantirano jednostavno održavanje te osjećaj čistoće i ugode u prostoru.

Pri uređenju svih, a osobito manjih stanova
preporučljivo je koristiti višenamjenski, odnosno sklopivi namještaj, koji će omogućiti bolju iskorištenost i funkcionalnost prostora. Namještaj od PU pjene pripada kategoriji modularnog namještaja. Rezultat je kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv proizvod, svojstvima prilagođen potrebama modernog čovjeka.

Poliuretanska pjena je lagana, prozračna, fleksibilna i higijenska. To je materijal koji se može naručiti u više debljina i tvrdoća, pogodan je za osobe sklone alergijama, zdrav je za kralježnicu te dugo zadržava prvobitni oblik. Mobilnost i velike mogućnosti kombiniranja danas su visoko na cijeni, pa je time i namještaj od poliuretanske pjene tj. spužve idealan za opremanje modernih domova.

Namještaj od (PU) poliuretanske pjene je višenamjenski – može poslužiti kao fotelja u dnevnom boravku, ali i krevet u dječjoj sobi. Najčešće se od poliuretanske pjene izrađuju taburei, trosjedi, fotelje i kreveti koji, po potrebi, mijenjanju oblik. Tako se trosjed ili fotelja lako pretvaraju u krevet, a svojom skulpturalnošću i mogućnošću transformacije predstavljaju svojevrsnu dekoraciju prostora.

Djeca vole poliuretanski namještaj, jer nema oštrih rubova i pogodan je za dječju igru. Može se razvlačiti i prilagođavati prema dječjim zahtjevima. U određenim prilikama će poslužiti kao stol ili stolica, a po potrebi djeca mogu spavati na njemu. Od PU pjene se mogu izrađivati i specifični elementi namještaja koji zgodno dekoriraju dječju sobu, a aktivno se koriste za igru. To su npr. klackalice, koje se ujedno koriste za sjedenje te različite druge forme namještaja, koje će djeca iskoristiti u svojim maštovitim igrama. Namještaj od PU pjene namijenjen dječjim sobama je najbolje tapecirati tkaninama, koje se mogu jednostavno skidati i prati. Uz trajnost i izdržljivost, roditelji vole ovaj namještaj jer se lako održava.

Namještaj od PU pjene može izgledati vrlo elegantno i skulpturalno te se kao takav preporučuje i za reprezentativne prostore doma kao što su dnevni boravci. Dizajn garniture za sjedenje od PU pjene uspješno uklopljen s odabirom tkanine, eko ili prirodne kože daje vrhunski interijerski proizvod. Izvedbe od PU pjene daju mogućnost dizajniranja zaobljenih i organskih oblika namještaja i garnitura za sjedenje, koje je teško postići drugim materijalima.

Poliuretanska pjena se koristi i za izradu kreveta. Osim dječjih kreveta, koji se izrađuju u otkačenijim formama, od ovog materijala se izrađuju i elegantni bračni kreveti, koji ostavljaju dojam luksuza i raskoši ili praktičnog minimalizma, sve prema potrebama pojedinaca. Ovaj izuzetan materijal ostavlja veliku slobodu u mogućnostima oblikovanja pa je omiljen kod mnogih dizajnera.

Pažljivim odabirom boja, tekstura, uzoraka i vrste materijala, (od tkanina za tapeciranje do eko koža i prirodnih koža), dolazi se do vrlo široke primjene namještaja od PU pjene. Dječje igraonice i sobe, dnevni boravci, apartmani, hoteli, odvjetnički uredi... sve su to prostori koji rado prihvaćaju ovaj izuzetno zanimljiv i praktičan namještaj, pa s pravom možemo zaključiti kako se namještaj od PU pjene uspješno uklapa u svaki prostor.