PARAMORE

Znate li i ovo o bendu iz 'Sumraka'?

29.01.2013 u 12:59

Bionic
Reading

Paramore su od svog osnivanja 2004., s energičnom frontmenicom Hayley Williams, oduvijek bili u samom vrhu indie rock scene. Nedavno su objavili novi singl 'Now' koji im najavljuje nadolazeći album koji izlazi ove godine. Donosimo nekoliko zanimljivih stvari o ovom kul bendu

Priča o Paramoreu započinje još 2002. kada se tada 13-godišnja Hayley seli u Franklin u Tenneseeju, gdje upoznaje braću Farro, Josha i Zaca. Williams je tada bila u cover funk bendu The Factory s basistom Jeremyjem Davisom. Ova četverka osniva Paramore 2004. Braća Farro krajem 2010. zbog nesuglasica s ostatkom benda napuštaju Paramore.

Iako su u nekoliko intervjua naglasili da im smeta kad ih nazivaju 'bend iz sage 'Sumrak', činjenica je da im je popularnost naglo porasla kad su se njihove pjesme 'Decode' i 'I Caught Myself' pojavile na soundtracku 'Sage Sumrak'.

Četvrti album Paramorea izlazi u travnju 2013., a imaju i novog bubnjara. Ilan Rubin, bivši član Nine Inch Nailsa i Lostprophetsa te sadašnji član Angels and Airwaves, pridružio se ostatku benda, Hayley, Jeremyju Davisu i Tayloru Yorku.

Hayleyina učiteljica pjevanja slavna je Brett Manning koja radi i s Taylor Swift i Keithom Urbanom.

Manje je poznato da su upravo Paramore dobili Grammy kao najbolji novi izvođač 2008., a u žestokoj konkurenciji bila je i Amy Winehouse.

Hayley je sa samo 14 godina potpisala ugovor s Atlantic Recordsom. Željeli su od nje napraviti pop zvijezdu, no mlada se pjevačica opirala, jer se uvijek vidjela u indie rock bendu.

Menadžer Paramorea Jeff Hansen nekada je bio zadužen za bend Creed.

Basist Jeremy Davis otkrio je u jednom intervjuu da nije nikad sanjao da će postati toliko poznati: 'Svi smo bili pravi klinci! Pa bubnjar je imao samo 12 godina. Nikad nisam mislio da ćemo biti gdje jesmo danas. Ali već od naše prve probe sve je stalo na svoje mjesto.'

Bend Paramore dobio je ime po srednjem imenu majke prijateljice članova benda dok su još 'svirali u garaži'. Njezino srednje ime bilo je Paramour, a nakon što su saznali da to znači 'tajni ljubavnik', promijenili su ga u Paramore i odlučili zadržati!

Hayley ne krije da je veliki fan britanskih legendi The Cure i Roberta Smitha

Pjesma 'Monster' napisana je za treći nastavak 'Transformera'