TEEN LJUBAVI

Znaš li pravila prvog sastanka?

19.09.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Konačno si pronašla dečka koji ti se zbilja sviđa, ali nisi sigurna kako se ponašati kad izađete? Evo nekoliko smjernica o izlascima kako bi ti bilo lakše dok se malo bolje ne upoznate

Osnovno pravilo glasi: budi svoja! Pozvao te van jer mu se sviđaš upravo takva kakva jesi i ako se budeš mijenjala ili radila stvari koje inače ne radiš, on će vidjeti da je tvoje ponašanje neprirodno.

Potrudi se oko izgleda no budi umjerena. Nema ništa loše u tome da pokažeš svoju ljepotu, ali ne zaboravi da i to ima svoje granice. Ukoliko pretjeruješ (previše make-upa, prenapadna odjeća ili frizura) možeš ostaviti posve krivi dojam.

Raspitaj se o njegovu životu jer ako samo budeš pričala o sebi, mislit će da si egocentrična. Komunikacija mora biti dvosmjerna, a razgovor raznovrstan.

U ova moderna vremena, lijepo je od tebe da ponudiš platiti pola računa u kafiću ili restoranu na prvom sastanku, osim ako on ne bude izričito tražio da sve plati sam.

Možda ti se ovo i neće svidjeti, ali svakako trebaš reći roditeljima s kim se nalaziš i njegove osnovne podatke. Nikada ne znaš u kakvu nevolju možeš upasti pa se drži one 'bolje spriječiti nego liječiti'.

Mali trik koji možeš upotrijebiti je da ti prijateljica na polovici izlaska pošalje porukicu ili te nazove. To ima dvojaku namjeru. Jedna je da ispadneš dovoljno popularna, a druga da imaš izgovor za odlazak ako ti se dečko ne sviđa.

Znakovi tijela mogu ponekad pokazati više nego riječi. Ako ti se sviđa, uspostavi kontakt očima, povremeno se poigraj kosom i približi mu se malo dok pričaš. Ako želiš, poljubi ga na rastanku.

Slušaj intuiciju i budi svoja
Što ne smiješ raditi

Nemoj odabrati neko bučno i prenapučeno mjesto, ali pazi i da ne budete na samotnom mjestu jer bi se mogla osjećati nelagodno uslijed tišine koja se ponekad jednostavno dogodi između dva razgovora.

Dok biraš odjeću jer želiš ostaviti dobar dojam, ipak razmisli o tome da bude udobna, a ako znaš gdje ćete ići, obuci se prigodno.

Ne gledaj svaki čas u mobitel i ne provjeravaj poruke jer je to nepristojno.

Jedna od glavnih zabranjenih tema je tvoj bivši. Ako te to čudi, samo zamisli da on cijelu večer priča o prekrasnoj djevojci s kojom je nekada bio sretan.

Nemoj učiniti ništa zbog čega ćeš poslije žaliti ili se nelagodno osjećati. Slušaj svoju intuiciju.

Ako mu se želiš javiti čim ste se rastali i poslati mu SMS da bi mu još jednom rekla kako vam je dobro bilo – nemoj! Moraš biti kulerica i pustiti ga da malo razmisli o tebi.

Ipak, nemoj previše glumiti nedostižnu jer bi ga to moglo zbuniti pa će pomisliti da nisi zainteresirana. Ako ga želiš ponovno vidjeti, za koji dan ga pitaj da se opet nađete