SAVRŠENO TIJELO

Znanstvenici tvrde: Ovakve su žene najprivlačnije muškarcima

 • Autor: N. Sa.
 • Zadnja izmjena 11.08.2017 13:33
 • Objavljeno 11.08.2017 u 12:42
Brinete su muškarcima najprivlačnije

Brinete su muškarcima najprivlačnije

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Nema sumnje, za faktor privlačnosti svatko ima osobe preference. Ono što je nekome pojam savršene ljepote i tijela, drugome je nešto sasvim drugo, no znanstvenici su istraživanjem ipak došli do nekih 'zakona' privlačnosti po kojima odabiremo partnere

Svaki čovjek na svijetu poseban je sam po sebi, a da bi se svidio nekome, u sebi mora imati upravo taj neki presuđujući faktor kojim će ga privući. Ono što je nekima savršeno, ne mora biti i drugima.

Ipak, neki znanstvenici odlučili su se pozabaviti brojkama i statistikama kako bi dokazali da brojne osobine, koje svaki čovjek ima, su univerzalne u odabiru partnera. Nova studija tako da potvrđuje da u privlačnosti veliku ulogu igra ljudska biologija.

Švicarski znanstvenici tako su otkrili kako mnogi muškarci svoju savršenu ženu biraju po širini bokova, koje mnogi dovode u vezu s plodnošću. Naime, od davnina se smatralo da što žena ima šire bokove ona je pogodnija da postane majka.

Mislite da imate 'svoj tip osobe'? Pročitajte što znanstvenici smatraju da vas zapravo privlači:

Oblik tijela: Evolucija je učinila svoje, a mnogi upravo u uskom struku i širokim bokovima vide savršenu majku svoje buduće djece. Žene s omjerom struka i bokova 7:10 smatraju se atraktivnijima, dok je kod muškaraca poželjna izražena vilica te omjer struka i bokova 9:10.

Boja kose: Studija iz 2011. godine otkrila je da su brinete najprivlačnije muškarcima, dok plava kosa označava mladost i vitalnost, koje često ulazi u 'one' osobine koje tražite u potrazi za savršenom polovicom.

Dužina prstiju: Zanimljivo je da studija kaže da što je prstenjak duži od kažiprsta, prisutno je puno više testosterona, stoga će nas takve osobe puno prije privući.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 2

Prikaži sve
 • jozomafiozzo.

  11.08.2017 15:21

  A di vam je ostatak članka?... date sliku zgodne brinete, tri općenite karakteristike i to je to... kao da napišete da ženska mora imati dvije ruke, dvije noge, sise i guzu i to je to....

 • marrijan

  11.08.2017 17:49

  ljepota ženstvenosti odražava se cjelokupnom GLAVOM

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi