SEKSEPIL U BOČICI

Zavodljivi parfemi: Ovo su mirisi koji vas dokazano čine privlačnijima

03.07.2021 u 15:25

Bionic
Reading

Znanstvenici kažu da možemo identificirati oko 10.000 različitih vrsta mirisa - i to većinu njih potpuno nesvjesno, no koji od njih će potaknuti one oko nas da im srce brže zalupa?

'Stavite parfem tamo gdje želite da vas se ljubi', davno je još rekla legendarna modna dizajnerica Coco Chanel. Sličnog je mišljenja bio i njezin kolega, kultni dizajner Christian Dior koji je rekao: 'Dugo nakon što zaboravite ženu, sjećanje na njen parfem ostaje'.

Zavodljiva moć parfema odavno je poznata, a beauty industrija nikad nije prestala tragati za savršenom kompozicijom koja će i muškarce i žene učiniti privlačnijima. Dobro poznati seksepil zapravo nije ništa drugo nego prirodna reakcija potaknuta nečijim fizičkim izgledom, glasom, mirisom…

Moć parfema

Stručnjaci preporučuju da se parfemi nanose na mjesta gdje pronalazite puls: na vrat, zapešća, stražnja strana koljena... To su ujedno i najtoplije točke na tijelu što znači da će se miris parfema tu najbolje širiti, no nemojte zaboraviti na kosu. No, mnoga slavna lica kad otkrivaju svoje beauty tajne nerijetko kažu kako omiljeni parfem špricaju po kosi, a za to, naravno, postoji razlog. Dokazano je da će netko prije zapamtiti vaš miris ako ga osjeti u vašoj kosi pa ne čudi što posljednjih godina sve popularniji postaju upravo parfemi za kosu, a u prilog im ide i činjenica da se miris duže zadržava na kosi nego na koži.

Parfemi s mošusom

Mošus je sastojak brojnih parfema, a ženama on miriše seksi, dok su muškarci tisuću puta manje osjetljivi na taj miris. No iako parfemi s mošusom neće zavesti suprotni spol, žene ga svejedno vole jer se obavijene njegovim mirisom osjećaju zavodljivo i seksi, a onda se tako i ponašaju. Budući da odišu samopouzdanjam i seksepilom automatski su privlačnije.

Najpoznatiji parfemi s notom mošusa: Gucci Première by Gucci, Tresor Midnight Rose by Lancôme, For Her Pure Musc by Narciso Rodriguez

Citrusni mirisi

Parfemi koji sadrže note citrusa imaju izravan učinak na mozak. Na primjer, miris naranče ili grejpa stvara pozitivnu reakciju koja smanjuje stres. Zbog toga mogu biti dobra opcija kad želite da se netko osjeća ugodno u vašem društvu. Ostale esencije, poput cimeta i lavande, imaju zato izravan utjecaj na tijelo, posebno kad su u pitanju muškarci. Prema studiji koju je provela čikaška Zaklada za liječenje mirisa i okusa, ti mirisi ubrzavaju protok krvi i uzbuđuju ih.

Najpoznatiji parfemi s notom citrusa: Eau Parfumée au Thé Vert by Bulgari, Lime Basil and Mandarin by Jo Malone, Côte d'Azur by Oribe

Kako bi iskoristili svu potencijalnu moć mirisa najvažnije je da nosite parfem koji vam se sviđa i s kojim se možete poistovjetiti. To je prava tajna parfema koji 'podižu' privlačnost jer ako ste samopouzdani osjećat ćete se privlačno, a to će primijetiti i oni koji se nađu u vašoj blizini.