2. VEČER CRO A PORTERA

Ženstvenost u znaku čipke i svile

20.10.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Druga večer Cro A Portera protekla je u znaku lepršavih, prozračnih i ženstvenih haljina, a svoje kolekcije predstavili su Linea Exclusive, Anamarija Asanović, Monika Sablić te Borna & Fils

Ove sezone žena Linee Exclusive je snažna, mistična i pomalo mračna, ali i dalje vrlo ženstvena. Žensku siluetu naglašavaju arhitektonske forme i čitljiva geometrija, a kombinacija više materijala različitih tekstura daje poseban pečat konačnom izgledu suvremene žene.

Uzorci koji su na prvi pogled nespojivi zajedno pričaju jednu novu priču. Igra transparentnosti, manje ili veće prozirnosti i grafika rezova otkrivaju i naglašavaju ciljane dijelove tijela.

Vidljivi luksuz posljedica je kreativnog izričaja, ali i kvalitete tkanina. Ako bi se najnovija kolekcija modne kuće Linea Exclusive morala sažeti u samo dvije riječi, onda bi to zasigurno bile ove - ultraženstveni chic!

Mladenačka zaigranost Anamarije Asanović jasno se odrazila i na njezinu kolekciju. Koristeći prozračne i lepršave materijale, mlada je dizajnerica zamislila žene kao zaigrane, bezbrižne i romantične djevojčice.

Kolekcijom su dominirale prozračne i udobne haljine u ružičastim, plavim i zelenim bojama. Da je udobnost Anamariji iznimno važan element kod odjeće, pokazuje i odijelo koje više nalikuje pidžami.

Jednostavne pamučne majice mlada je dizajnerica osvježila romantičnim kragnama koje su prisutne i na gotovo svim haljinama. Iako zaigrana i mladenačka, kolekcija Anamarije Asanović nosi u sebi i dašak retra pa je tako mnoge podsjetila na odjeću koju su nosile naše mame i bake u 70-ima i 80-ima.

Nova kolekcija Monike Sablić nosi naziv 'Romance' i njime je zapravo sve opisano. Monika žene vidi u romantičnim haljinama – odjevnom predmetu koji je ovoj sve poznatijoj dizajnerici nepresušna inspiracija.

Njezina kolekcija za nadolazeću jesen i zimu nosi u sebi nostalgičnu notu prošlosti, kada se cijenila romantična ženska duša. Taj suptilni povratak u prošlost očituje se i u izboru materijala, ali i krojeva haljina.

Kolekcijom Monike Sablić dominiraju jasne linije, ali je volumen naglašen. Ženstvenost je istaknuta upotrebom čipke i svile koja asocira na prikriveni seksipil. Sve u svemu,

Monikina žena zrači romantičnošću, ženstvenošću i prikrivenim seksipilom, a razveselit će sve one pripadnice nježnijeg spola koje vole otkrivati svoju romantičnu dušu.

Retro prizvuk imala je i kolekcija Borne Rajić - Borna & Fils, koja je podsjetila na 20-e godine prošloga stoljeća. Borna žene vidi u laganim svilenim haljinama, suknjama i lepršavim sakoima, a sve u pastelnim bojama.

Odabirom frizura i kimona uspjela je koketirati i sa stilom koji podsjeća na gejše iz nekih davno prošlih vremena. Nije nedostajala ni doza lude zaigranosti koja se ponajviše očitovala u detaljima u znaku sladoleda. Borna ih je stavila na ogrlice, ali i u kosu kao neobične ukrase.

I kolekcija Borne Rajić obilovala je romantičnim kragnama koje su očito ove sezone apsolutni hit. Sve u svemu, Bornina kolekcija namijenjena je odvažnim ženama koje ne slijede slijepo trendove i imaju svoju viziju života.