SEKSUALNO UZBUĐENJE

Žene i muškarci drugačije reagiraju u krevetu

05.01.2010 u 12:51

Bionic
Reading

Kad se muškarac nađe pored privlačne žene, njegovo srce počne ubrzano kucati i on je spreman za akciju. Ženama, međutim, za fizički odgovor na privlačnog muškarca treba ipak nešto više pa su samim time i nepredvidljivije, kažu znanstvenici

Tijelo muškarca uvijek reagira kad je uzbuđen, a kod žena stvari stoje drugačije, što je potvrdilo i najnovije istraživanje.

Uočeno je da um i tijelo muškarca reagiraju slično kad se nalaze u blizini privlačnih žena ili kad gledaju erotske slike. Kod žena pak postoji nesklad između uma i tijela. Iako su neke tijekom ispitivanja tvrdile da su uzbuđene, na njihovu tijelu nisu bile uočene nikakve promjene, što se nikada nije dogodilo muškarcima.

'Željeli smo otkriti koliko uzbuđenje u umu utječe na tjelesno uzbuđenje. Pokazalo se da žene i muškarci reagiraju potpuno drugačije. Ova otkrića puno će nam pomoći u daljnjim istraživanjima o različitostima žena i muškaraca i njihovim seksualnim navikama', pojasnila je kanadska psihologinja Meredith Chivers.

I ovo je istraživanje pokazalo da su, kada je o seksu riječ, muškarci i žene uistinu različiti te da drugačije gledaju i reagiraju na seksualno uzbuđenje.