TAJNE SEKSA

Žene doživljavaju orgazam sukladno partnerovoj povišici

25.02.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Znanstvenici tvrde da su provedenim istraživanjem otkrili povezanost ženskog orgazama s visinom prihoda njihovih partnera te tvrde da one češće doživljavaju orgazam što su njihovi partneri boljeg financijskog stanja

'Ženini orgazmi frekvencijski rastu s porastom prihoda njezinog partnera', tvrdi psiholog Thomas Pollet sa Sveučilišta Newcastle.

Taj fenomen, kako tvrdi Thomas Pollet, duboko je usađen u žene koje su u povijesti tragale za muškarcem s određenim osobinama.

Na samome početku istraživanja psiholog Thomas Pollet i njegov suradnik, profesor Daniel Nettle smatrali su ženski orgazam kao adaptaciju koja ženama pomaže izabrati i zadržati kvalitetnog partnera.

Stručnjaci su koristili podatke skupljene provođenjem jednog od najvećih istraživanja u Kini, u kojemu je sudjelovalo čak 5.000 ljudi odgovarajući na pitanja o privatnom životu, uključujući pitanja o seksu, mjesečnim prihodima i drugim faktorima. Analizirajući podatke, znanstvenici su otkrili da 121 žena uvijek doživljava orgazam za vrijeme spolnog odnosa, 408 žena ga doživi uglavnom uvijek, 762 žene priznale su  da doživljavaju orgazam samo ponekad, dok 243 žene priznaju da ga gotovo nikad ne doživljavaju.

Na razlike u učestalosti doživljavanja orgazma utječe nekoliko faktora, a jedan od najznačajnijih je upravo mjesečni prihod i financijska stabilnost. 'Povećanje partnerovog prihoda imalo je pozitivan učinak na učestalost doživljavanja ženskog orgazma. Poželjniji muškarci priuštili su učestale orgazme svojim partnericama', tvrdi Thomas Pollet.