KORISNI SAVJETI

Želite izgledati vitkije? Evo kako!

08.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Vjerojatno su vrlo rijetke pripadnice ženskoga spola koje ne bi željele izgledati vitkije. Uz nekoliko sljedećih savjeta i vi se možete vizualno riješiti koje kilice viška, a bez iscprljujućih dijeta i vježbanja

Naravno, radi se o pravilnom odabiru odjeće – možda ste neke od ovih savjeta već znali otprije, ali nije loše podsjetiti ih se opet. Pa krenimo:

1. Odjenite nešto što krade pozornost:Heidi Klum i Dolly Parton tvrde da je to trik kojem one uvijek pribjegavaju kako bi usmjerile pozornost s kojeg kilograma viška. Odjenite nešto smjelo i totalno otkačeno (npr. top s neoubičajenim izrezom, okitite se unikatnim, ludim nakitom, pronađite neobičnu torbicu ili cipele – ove jeseni nose se rock chic modeli sa zakovicama) i nitko se neće zamarati s vašom pokojom neželjenom kilicom. To će vam dati i dodatno samopouzdanje. 'Ne ustručavam se nositi stvari koje drugi nikad ne bi obukli. Uživam u tome. Treba biti odvažan!', kaže Klum. Pa zašto ne probati…

2. Pronađite nešto u čemu se uvijek dobro osjećate: Kelly Osbourne kaže da je ona npr. luda za korzet haljinama s potpisom Vivianne Westwood. 'Kad ih nosim, uvijek se osjećam vitkijom nego što jesam. Korzet haljine lijepo ističu struk, prate liniju tijela i nekako vas uvjere da ste mršaviji nego što jeste', kaže Kell.

3. Izbjegavajte hlače s naborima, radije se odlučite za uže krojeve koji prate liniju tijela i to bez dodataka poput džepova sa strane ili nepotrebnih aplikacija.

4. Ako se odjenete od glave do pete u istu boju ili nijansu iste boje, izgledat ćete vitkije.

5. Majice s V izrezom vizualno će vas izdužiti.

6. Nećete pogriješiti ni sa suknjama koje idu u A liniju. Uspješno prikrivaju obline te izdužuju liniju.

7. Nemojte zaboraviti ni na grudnjak i gaćice koji su po baš vašoj mjeri - dat će vam zategnutiji izgled. Preusko donje rublje samo će naglasiti vaše nepoželjne 'viškove'.

8. Izbjegavajte hlače koje su do pola lista jer će vas vizualno skratiti – radije se odlučite za duge hlače s potpeticama.

9. Nemojte nositi vrećastu odjeću – bolji izbor je linija koja prati liniju tijela.

10. Izbjegavajte prekratke jakne i veste – radije odaberite duljinu do ispod kukova. To će stvoriti iluziju da ste mršaviji.