BEZ ŽELJE ZA AKCIJOM

Zbog premalo sna sve se manje seksamo

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.03.2010 11:53
  • Objavljeno 09.03.2010 u 10:59
muškarac spava umor ured spavanje

muškarac spava umor ured spavanje

Izvor: Corbis / Autor: Turbo/Corbis

U velikom istraživanju, svaki četvrti Amerikanac koji je u braku ili živi s nekime nedovoljno spava pa je najčešće preumoran i za seks

Istraživanje Nation Sleep Foundation fokusiralo se na različite navike spavanja među etničkim skupinama i došlo do rezultata da su umor i nedostatak volje za seks prisutni kod svih bez obzira na boju kože.

Ispitanici su također priznali da zbog premalo sna loše funkcioniraju na poslu, ali i kad su obiteljske obveze u pitanju.

'Trajanje sna vrlo je važna varijabla zdravlja pogotovo kad je kardiovaskularno zdravlje u pitanju. Postoji jaka poveznica između premalo sna i srčanih udara, kao i premalo sna i pretilosti', tvrdi dr. Jose Loredo, profesor medicine i direktor Sleep Medicine Centra na sveučilištu Kalifornija u San Diegu, koji je predvodio ovo istraživanje.

Nesanica itekako utječe na naš svakodnevni život, a 24 posto ispitanika priznalo je da je preskočilo neke radne i društvene obaveze, jer su jednostavno bili previše iscrpljeni uslijed nedostatka sna. Oko 26 posto parova koliko je sudjelovalo u ispitivanju, također je priznalo da zbog umora više ne uživa u redovitom seksu, a od akcije im je daleko draže utonuti u, sve kraći, san.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!