DOZA INSPIRACIJE

Zbog ovih spavaćih soba poželjet ćete preurediti vlastitu

15.02.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Oduvijek ste sanjali o estetski privlačnoj i modernoj spavaćoj sobi? Tada imamo idealan prijedlog za vas. Zahvaljujući ukrasnom zidu sa slikama, svaka spavaća soba u trenu će postati moderna oaza mira, a najbolji dokaz tomu su primjeri na društvenim mrežama

Veliki plakati, minimalistički crteži ili crno-bijele fotografije posebno dobro izgledaju na zidu spavaće sobe, točnije iznad samog okvira kreveta. Ukoliko se trudite postići ugodnu atmosferu u spavaćoj sobi, svoje umjetničke fotografije i slike izložite koristeći drvene okvire ili verzije u toplim tonovima.

Pojedine internetske trgovine prodaju čak i gotove komplete koji se sastoje od različitih slika i grafika, a pritom čine skladnu cjelinu.

U spavaćoj sobi posebno je važno da se slike ili plakati međusobno usklade i rezultiraju koherentnom slikom. Uobičajeni tematski svijet ili koncept boja mogu olakšati odabir slika. Pri odabiru boja trebali biste koristiti mirne i prigušene, jer bi presvijetle boje i previše uočljive slike mogle djelovati suprotno opuštenoj atmosferi koju se trudite postići.

Ova vrsta dekoracije posebno je privlačna ukoliko fotografije, plakate ili slike složite u isti okvir iznad kreveta. Bez obzira je li riječ o pravocrtnom rasporedu slika jednake veličine ili 'urednom kaosu' - svaka varijanta spavaćoj sobi daruje poseban šarm.

Želite li da vaša moderna spavaća soba izgleda posebno ugodno i toplo? Tada je tapiserija idealan dekorativni element, a osim što je u stanju transformirati izgled sobe, na isti je način izvrsna za samu akustiku prostora.

Najbolji primjeri galerijskih zidova u spavaćoj sobi