SUHO CVIJEĆE

Jeftin detalj u interijerima zbog kojeg će svaki dom odisati pariškim šikom

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 08.02.2021 10:16
  • Objavljeno 08.02.2021 u 09:16
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Yulia Koltyrina / Alamy / Alamy / Profimedia

Svoje pažljivo uređene domove ljubitelji interijera nerijetko vole ukrasiti svježim buketima cvijeća ili umjetnim biljkama za dobivanje potrebne teksture u prostoru. Ipak, svježi buketi cvijeća kao i žive biljke općenito zahtijevaju veće novčane izdatke i pažnju, no isto se ne može reći za suho cvijeće – detalj koji sve češće viđamo u domovima ljubitelja interijera

Predstavnici internetskog butika Trouva od 2019. godine smatraju suho cvijeće ključnim trendom u svijetu interijera, a njihovo mišljenje do danas su potvrdili brojni ljubitelji interijera na društvenim mrežama koji svoj životni prostor nerijetko ukrase njime.

Upravo ove godine suho cvijeće kao dekorativni element u domu slovi za jedan od najvećih trendova u svijetu interijera, a osobito kada govorimo o osušenoj pampas travi raskošnih listova ili buketima osušenog poljskog cvijeća, koji svakom domu daruju dozu pariškog šika.

Dovoljan dokaz tomu su domovi poznatih francuskih street style zvijezdi poput Jeanne Damas, Sabine Socol i Marisse Cox, koje, umjesto svježeg cvijeća, danas biraju ono suho te ga ističu u efektnim primjercima vaza.

Životni vijek svježeg cvijeća možete produžiti tako što ćete ga sami osušiti i ovaj veliki dekorativni trend istaknuti u svom domu. Jedna od najpopularnijih i najjednostavnijih metoda sušenja cvijeća je uklanjanje suvišnog lišća, vezanje svežnja i vješanje naopako nekoliko tjedana kako bi se u potpunosti osušilo na zraku.

  • +19
  • +16

Vaze neobičnog izgleda

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije