SNAŽAN UTJECAJ

Zbog loših šefova radnici mijenjaju i karijere

21.12.2010 u 10:34

Bionic
Reading

Radnici zbog loših šefova koje više ne mogu podnositi daju otkaz na poslu ili se čak odlučuju i na promjenu karijere, pokazuje najnovije istraživanje

Loš šef itekako može zagorčati život, a svjesni su toga i radnici koji su sudjelovali u zanimljivom istraživanju. Britanski stručnjaci pokušali su doznati kolik utjecaj šefovi imaju na živote svojih radnika i pokazalo se da je taj utjecaj vrlo snažan.

28 posto ispitanih radnika izjavilo je da se odselilo iz grada zbog lošeg šefa jer su željeli pronaći novog, koji će ih uspjeti motivirati. Jedan od deset radnika odlučio se i za potpunu promjenu karijere, a jedan od 20 pokrenuo je svoju novu tvrtku kako bi se maknuo od loše uprave.

Na pitanje koje osobine krase dobrog šefa radnici su odgovorili: pristupačnost (83 posto), komunikativnost (82 posto), pružanje podrške (81 posto), dobar vođa (80 posto) i poštivanje osobnosti radnika (76 posto).

Kako su otkrili radnici, loši šefovi ne znaju ih motivirati, a ni potaknuti na veću produktivnost. Sve to onda u konačnici rezultira nezadovoljnim radnicima i lošom atmosferom na poslu. Loši šefovi, smatraju stručnjaci, očito ne shvaćaju da uništavaju kreativnost kod radnika, a samim time narušavaju i cjelokupno poslovanje određene tvrtke.