NAJBOLJI FOTOGRAFI

Završili prvi Foto dani mladih u Kutini

03.05.2011 u 14:38

Bionic
Reading

Nakon trodnevnog trčkaranja po Kutini i hvatanja savršenog trenutka kroz okular fotoaparata, 1. Foto dani mladih došli su i do svog kraja

Od 160 fotografija koje su sudionici Foto dana mladih Kutina predali žiriju, u nedjelju, 1. svibnja, odabrane su najbolje fotografije u dvije kategorije. Pobjedu u kategoriji prirodne baštine odnijela je Jelena Matasović, dok je u kategoriji kulturne baštine pobijedio Mateo Smolić-Ročak.

Natjecanje se održalo od 29. travnja do 1. svibnja, a mladi su fotografi snimali i na lokacijama po Lonjskom polju za radionicu prirodne baštine, dok su u sklopu kulturne baštine fotografirali zanimljive prizore grada Kutine.

Tročlani žiri u sastavu akademski snimatelj Almmir Fakić, povjesničar umjetnosti Mladen Mitar te novinar Nikola Blažeković proglasio je pobjednike u kategoriji prirodne i kulturne baštine.

Pobjednicima Jeleni Matasović i Mateu Smolić-Ročak nagrade i plakete uručili su gradonačelnik Kutine, Davor Žmegač te državni tajnik Ministarstva turizma RH, Željko Lenart dok su ostalim sudionicima Foto dana mladih uručena priznanja i poklon-paketi TZ Kutina.

Lumiere media, kao glavni organizator projekta najavljuje nove Foto dane mladih na jesen ove godine na nekoj drugoj turistički manje poznatoj lokaciji. Jedan od ciljeva je upoznavanje turistički manje poznatih dijelova Hrvatske te stvaranje većeg broja fotografija tih destinacija, no naravno i zbližavanje mladih fotografa i modela, poručili su iz Lumierea, zahvalivši se svim sponzorima.

Mlade kreativce možete pratiti putem internet stranice www.lumiere.com.hr