MODNA EKSPLOZIJA

Zašto su svi htjeli pozivnice za ovu reviju?

19.02.2013 u 10:49

Bionic
Reading

Zadnjih nekoliko godina slavni dizajner Tom Ford u Londonu svoje kolekcije izlagao je isključivo na ekskluzivnim i privatnim revijama kojima su mogle nazočiti samo odabrane osobe. No ovoga puta Tom Ford je obradovao mnoge te pokazao doista impresivnu kolekciju na London Fashion Weeku

Kolekciju za jesen i zimu 2013. Tom Ford je na londonskom Tjednu mode predstavio u doista ekskluzivnom izdanju.

Revija je održana u Lancaster Houseu u St. Jamesu, prostoru koji se inače koristi za međunarodne diplomatske konferencije.

Iako su svi okupljeni, uključujući Annu Wintour i Justina Timberlakea koji su bili u prvom redu, na početak revije dugo čekali, to čekanje im se itekako isplatilo. Naime, revija koju je Tom Ford predstavio pravi je modni melem za oči, a modni kritičari i znalci za ovaj njegov uradak imaju samo riječi hvale.


Sjajnu crnu mrežastu čipku, nalik na paukovu mrežu, Ford je koristio za kreiranje dugih i kratkih suknji, a uz jednobojne i tamne suknje kombinirao je upečatljive, sjajne i nadasve šarene jaknice za kapuljačama. A šljokicama i cvjetnim motivima, kako na hlačama tako i na jaknama napravio je pravu modnu eksploziju.

Na pisti nije izostao niti kaput leopard-uzorka te kratki krzneni kaputić u svijetloružičastoj boji, te po uzoru na 60-te godine, provirile su i meke crne kožne jakne s resama na leđima. Ostali outfiti naglasili su osnovnu paletu boja, od crne do bijele u zanimljivim kontrastima, igrajući na temu zebra-uzorka.

Umoran sam od minimalizma, nisam raspoložen za njega – tako da je cijela kolekcija puna boja, uzoraka i šljokica, pomalo napadno. Cijela kolekcija je poput pop rta, ima znatan američki utjecaj, a ima i određenu dozu stripa', kaže sam dizajner.