TJEDAN MODE, MILANO

Zašto se još dugo nećemo riješiti krzna?

26.02.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Vrlo zanimljiv vikend na Tjednu mode u Milanu je iza nas – kolekcije za iduću jesen i zimu prikazali su Marni, Emporio Armani, Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo i Pucci. Pogledajte kuda smjera modni svijet

Crna i bijela koža, krzno, ubojite štikle špic vrha koje prestaju oko gležnja i nastavljaju se do koljena - najupečatljiviji su dio kolekcije koju je na Tjednu mode u Milanu pokazao Salvatore Ferragamo. Unatoč otkačenim komadima, svaki stajling djeluje sofisticirano i elegantno, od odijela s hlačama, preko odličnih kaputa, do mini suknjica. Jedna od nosivijih kolekcija u Milanu.

Još jednu kolekciju prepunu krzna na pistu je poslao Marni, a prije njega Alexander Wang i Altuzarra. Kod Marnija su dominirale stole, čak i krznene čizme i volani oko struka, rukavi, obrubi haljina i suknji.

Emporio Armani je donio dašak boja, poput pistacio zelene i kremšnita žute, ponešto ljubičaste i plave, uz crnu i sivu. Kaputi su predimenzionirani, a hlače neobično široke, i to zaobljeno-široke. I bermuda hlače su šire pa gotovo djeluju poput suknje, sa zanimljivim preklopom sa strane. Predimenzionirane jaknice i bluze su u pojasu često stegnute remenom, ali haljine nisu, što će reći – pripremite se na ovaj novi modni izričaj koji ne prati ženske konture, ali ipak čuva ženstvenost.

Domenico Dolce i Stefano Gabbana
pravo su iznenađenje, pozitivno, kolekcijom u kojoj su oživjeli mozaike i freske Italije, i to u elegantnom stilu pedesetih. Printovi utjelovljuju ikone i svece u veselim bojama - crvenoj, zelenoj, plavoj te zlatnožutoj.