GAF ZA GAFOM

Zašto prvi spojevi često postanu katastrofa?

09.04.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Trema je najveći uzročnik čudnovatog ponašanja i kod muškaraca, ali i kod žena na prvim spojevima

Upoznavanje nove simpatije može biti prava igra živaca pa nije neobično da ljudi zaborave ime ili se ponašaju kao trogodišnje dijete. Ako ste se ikada našli u takvim okolnostima, nemojte biti strogi prema sebi - jer niste jedini.

Gotovo trećina ispitanika koja je sudjelovala u istraživanju, priznala strašnu nervozu prije prvog izlaska s novom simpatijom. Upravo ta trema, kako su izjavili, uzrokovala je čitav niz gafova, a to pak može uzrokovati smanjenje šansa za drugi izlazak.

Istraživanje tvrtke Halls menthol sweets u kojemu je sudjelovalo 2.150 ispitanika, pokazuje da gotovo 10 posto muškaraca zbog treme partnerici pogrešno izgovori ime, a sve to zbog nervoze. Oko dva posto muškaraca zbog nervoze doslovno je svojim ponašanjem pravilo budalu od sebe.

Sa sličnim problemima suočavaju se i žene, samo one to možda malo bolje skrivaju. Odnosno, ženska nervoza krije se u verbalnom istraživanju pa one onda ili previše pričaju ili ništa ne govore. Zanimljivo je da one žene koje inače puno govore, na spojevima zbog treme zanijeme. Žene su priznale i kako se zbog treme na spojevima znoje pa se onda još brinu da se i to vidi.

Dakle, kad idući puta budete nervozni prije izlaska, prisjetite se da najvjerojatnije i druga strana ima iste probleme. I muškarci i žene osjećaju strah i nervozu pa onda drugoj strani malo popustite i nemojte im sve uzimati za zlo.