TAJNA USPJEHA

Zašto Demi Moore s pedeset izgleda bolje no ikad?

24.04.2013 u 08:00

  • +9

Demi Moore kroz godine

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Bionic
Reading

Rijetko koja žena u 51. godini ima tijelo mlade djevojke i svaka joj haljina stoji kao salivena. Uz naporan trud i ulaganje u sebe, Demi Moore dokaz je da s godinama možemo izgledati jednako dobro kao i u mlađim danima

Demi Moore nedavno je osvojila laskavu titulu da je glumica koja najljepše stari, a o njenom se fantastičnom izgledu s obzirom na godine piše bez prestanka. Stoga ne čudi da su je anketirane žene za stranicu MyCelebrityFashion izabrale za zvijezdu koja najljepše stari jer Demi može lako parirati i puno mlađim damama Hollywooda.

Iako nikada nije priznala, teško je povjerovati da je za njezin mlađahan izgled zaslužna isključivo samodisciplina, zdrava prehrana i vježbanje. Ako je i napravila neke estetske zahvate to je bilo s mjerom. Barem nije neslavno završila poput mnogih kolegica koje pretjeruju s botoksom i silnim operacijama pa izgledaju poput stravičnih lutaka u lijepim haljinama.

Ono čega se nikada nije rado odricala je duga tamna kosa, a poput mlađahne 25-godišnjakinje ponosno ju ističe i u 51. godini. Kratku kosu imala je u tek nekoliko životnih epizoda poput filma 'Duh' snimljenog 1990. ili vojnikinje u akcijskoj drami 'G. I. Jane' 1996. godine.

Njena kosa i prelijepo vitko tijelo obilježili su je i na početku karijere. Tako je 1984. sa samo 22 godine pozirala u vrećastoj odjeći s velikim šeširom. Široke hlače i preveliki sako sakrili su joj lijepo tijelo, ali pogled i lijepe crte lica pokazuju odlučnost za uspjehom.

Tada još nije stekla slavu ulogom u filmu 'Vatra Svetog Elma', kada je postala dio tzv. 'Brat Packa', skupine mladih glumaca popularnih tijekom 1980-ih. Tijekom 1990-ih bila je među najbolje plaćenim holivudskim glumicama zahvaljujući filmovima 'Duh', 'Malo dobrih ljudi', 'Nemoralna ponuda' ili 'Razotkrivanje'.

Moore je uvijek slijedila trendove s malim odmakom i držala se svojih načela, a na crvenom tepihu izgledala bi besprijekorno. Više je puta pričala o strogom režimu prehrane i vježbanja koji drži, a njezina ustrajnost je za svaku pohvalu. Uzmemo li u obzir i da je rodila tri puta, Demi je zaista glumica koja uspijeva prkositi godinama.

Jednom je prilikom otkrila kako samo vježbanje s osobnim trenerom nije dovoljno te pazi što svakodnevno jede. Tako bira uvijek svježe namirnice, preferira sirovu hranu, jede nekoliko manjih obroka dnevno i pije puno tekućine. Između obroka glad zatomljuje žitaricama. Dnevno pojede i do tri velike zdjele žitarica i popije veće količine biljnih čajeva. Dodaje kako je u nekim mlađim godinama vježbala puno više te se strašno iscrpljivala kada je paralelno i snimala. No s godinama je prešla na nešto lakše vježbe - umjesto trčanja je počela brzo hodati, a počela se baviti i pilatesom.