RECEPT

Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.04.2010 13:21
  • Objavljeno 12.04.2010 u 13:21
kruh

kruh

Izvor: tportal.hr / Autor: Cro-Chef

Ovo jelo može biti ukusan brzi zalogaj, a možete ga poslužiti i kao fino predjelo. A možda ga je najslađe jesti u one kasne noćne sate kada vam treba nešto slano, ali ne želite baš ponovo večerati... Sigurno je zdravije od čipsa ili sličnih grickalica, ali i pikantnije, zato pazite!

Potrebni sastojci:

1 svježi kruh (francuz ili talijan)
250 g maslaca
1 žličica peršina
1/2 žličice vlasca
1/2 žličice mljevene čili papričice
4 režnja češnjaka
sol

Priprema:

Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje te dobro izradimo vilicom.

Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo.

Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici.

Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene.

Ako pečemo više porcija zaredom, vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi