Hvalevrijedna akcija

Zahvaljujući nevjerojatnoj moći beba, akcija Pampersa® i UNICEF-a pomogla je eliminirati neonatalni tetanus u 20 zemalja

20.12.2017 u 15:03

Bionic
Reading

Pampers® i UNICEF već 12 godina svojom akcijom zajedno pomažu eliminirati neonatalni tetanus (MNT)

Pampers® i UNICEF 12. godinu zaredom pomažu spasiti živote. Akciju je ponovno podržala Marijana Batinić, a ove godine u tom su joj se pridružile Mirna Medaković Stepinac te Lana Klingor Mihić.

Bebe su s jedne strane male i bespomoćne, ali s druge nevjerojatno utjecajne. One mogu spasiti živote drugih beba ne radeći ništa više od nošenja Pampers® pelena. U sklopu akcije "1 paket pelena = 1 cjepivo" za svaki kupljeni paket Pampers® pelena, Pampers® donira 1 cjepivo protiv neonatalnog tetanusa te je, u suradnji s UNICEF-om, dosad eliminirao neonatalni tetanus u 20 zemalja svijeta. Uz preostalih 18 zemalja, Pampers® i UNICEF prešli su pola puta u ostvarenju svog cilja - potpune eliminacije neonatalnog tetanusa.

Marijana Batinić i ove je godine odlučila javno podržati akciju "1 paket pelena = 1 cjepivo": „Ono što Pampers® i UNICEF rade već niz godina zaista je sjajno stoga pozivam sve obitelji da podrže ovu hvalevrijednu akciju kako bi se što prije ostvario njezin cilj – eliminacija neonatalnog tetanusa u svijetu.”

Mirna Medaković Stepinac, koja je već i ranije surađivala s Pampersom®, rado se pridružila akciji: „Nije lako biti mama ni u najbolje uređenim, a kamo li u tako teško socioekonomski ugroženim društvima. Ali pokazalo se da se s puno volje, strpljenja i zajedničkog djelovanja problem ipak riješava.”

Važnost akcije prepoznala je i Lana Klingor Mihić: „Čast mi je podržati ovu plemenitu akciju. Kao majka suosjećam sa ženama diljem svijeta i nadam se da ćemo zajedno uspjeti „istrijebiti” ovu strašnu bolest. Pozivam sve roditelje i njihove Čudesne bebe da nam se pridruže u toj misiji.”

Neonatalni tetanus (MNT) pogađa obitelji u nekim od najsiromašnijih područja svijeta, a posljedica je rađanja u nehigijenskim uvjetima i nesteriliziranom okruženju. Ako se novorođenče pri porodu zarazi, ne postoji lijek koji bi mu kasnije mogao pomoći. Upravo zato neonatalni tetanus i dalje uzima živote čak 34.000 novorođenčadi godišnje, odnosno jedan novorođeni život svakih 15 minuta.

Zahvaljujući podršci obitelji i njihovih beba, od 2006. kada je pokrenuta Pampers® -UNICEF akcija "1 paket pelena = 1 cjepivo", spašeno je više od pola milijuna novorođenčadi, a cjepivo su svake sekunde primile jedna mama i njezina beba.

Will Zeck, voditelj Jedinice za majke, novorođenčad i adolescente u UNICEF-u: “Zahvaljujući podršci Pampersa® i mama diljem svijeta, u proteklih 12 godina uspjeli smo značajno napredovati u svom nastojanju da pomognemo zaštiti milijune mama i njihovih novorođenčadi od ove bolesti koja uzrokuje jednu od najbolnijih novorođenačkih smrti. Unatoč činjenici da se neonatalni tetanus može lako prevenirati uz pomoć cjepiva, mnoge žene i njihova djeca, koje često žive u najsiromašnijim i teško dostupnim zajednicama, još uvijek su u opasnosti od zaraze ovom bolešću. Ipak, zajedno s predanošću partnera poput Pampersa® i podrške mama širom svijeta, možemo to promijeniti i osigurati da sve majke, bez obzira na to gdje žive, mogu zaštiti sebe i svoje dragocjeno novorođeno dijete od ove opake bolesti.”

Ove se godine Ekvatorijalna Gvineja pridružila popisu zemalja u kojima je donacija Pampersa® pomogla eliminirati neonatalni tetanus. Međutim, još uvijek postoji 18 zemalja u kojima bolest ostaje prijetnja. Kroz nastavak jednostavne akcije "1 paket pelena = 1 cjepivo", Pampers® donacijom pomaže UNICEF-u eliminirati neonatalni tetanus u svim zemljama. Ovaj projekt uključuje rad s vladama i partnerstva s organizacijama koje rade na terenu kako bi omogućila pristup ovom za život važnom cjepivu.

Pampers®- UNICEF akciju Čudesne bebe, podržavaju Marijana Batinić, Lana Klingor Mihić te Mirna Medaković Stepinac koje će objavom na svojim profilima na društvenim mrežama pozvati sve roditelje da sudjeluju u ovoj akciji koja spašava živote.

Kako mi možemo pomoći?

Pampers®-UNICEF akcija "1 pakiranje = 1 cjepivo" traje do 31. prosinca 2017., a roditelji mogu iskazati svoju potporu na niz jednostavnih načina:

1 fotografija vaše bebe  = 1 cjepivo:  Za svaku fotografiju vašeg djeteta koju nam pošaljete putem Facebooka, Pampers® će donirati iznos jednak trošku jednog cjepiva

1 pakiranje  = 1 cjepivo:  Za svaki kupljeni paket Pampers® pelena, Pampers® će donirati iznos jednak trošku jednog cjepiva ili poduprijeti njegovu isporuku

UNICEF mjesečne donacije: Kao mjesečni donatori UNICEF-a moguće je pridružiti se tisućama drugih roditelja koji svakog mjeseca doniraju novac  kako bi poboljšali kvalitetu života ugrožene djece

Pridružite nam se u Pampers®-UNICEF akciji jer i Vi možete pomoći u zaštiti od neonatalnog tetanusa svih Čudesnih beba svijeta. Za više informacija posjetite www.Pampers.com