VAŽNIJA JE IZVEDBA

Zaboravite na skupe paste i četkice za zube, bacate novac

22.04.2014 u 10:28

Bionic
Reading

Ako ste ikada proučavali različite brendove pasta za zube onda, znate koliko se cijena može razlikovati. No stomatolozi tvrde da je to bacanje novca, baš kao i skupocjene četkice za zube

'Ključna stvar za zdrave zube je fluor jer čini zubnu caklinu otpornijom. Većina pasta za zube ima taj sastojak bez obzira na cijenu', kaže stomatolog Ben Atkins, koji radi u Dental Care Centreu u Manchesteru.

S time se slaže i znanstveni savjetnik Damien Walmsley, koji za Daily Mail objašnjava kako je kod odabira paste za zube najvažnije provjeriti sadrži li flour, a ne čiji je brend u pitanju.

Mnoge zubne paste imaju dodatne sastojke, kao što je kalij nitrat da bi se smanjila osjetljivost, ali ponekad neće pomoći.

Ni četkica za zube ne mora biti skupocjena. Pokazalo se da je obična četkica za zube jednako dobra kao i električna četkica ako se zubi peru pravilno. Jedina razlika je u tome što je jedno istraživanje pokazalo da ljudi  električnim četkicama zube peru dovoljno vremena. Naime, električnom četkicom zube je dovoljno prati dvije minute, a običnom koju minutu više. Stoga je puno važnije zube prati pravilno, nego imati skupe četkice za zube.