idealne za proljeće

Zaboravite na minice: Suknje ovog kroja potpuno će zavladati garderobama modnih ovisnica

19.02.2023 u 07:41

Bionic
Reading

Maksi suknje preuzet će status najpopularnijih od obožavanih minica, tvrde modni stručnjaci koji najavljuju njihov veliki povratak i to u raznim varijantama i svim bojama

Kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2023. u niskom je startu, a dolazak sve toplijeg vremena znači i da ćemo je uskoro vidjeti u punom sjaju. Modni stručnjaci tvrde da će jedan komad posebno zablistati na proljetnom suncu, a riječ je o maksi suknji! Prema najavama, ona će u street style kombinacijama zamijeniti obožavanu minicu i tradicionalniji midi kroj.

'Vodeći brendovi poput Calvin Kleina i Acnea odlučili su vratiti ovaj pomalo zaboravljeni kroj. Maksi suknja ima dašak Y2K stila s porubima koji nježno padaju do gležnjeva', objasnila je stručnjakinja za modu Hannah Almassi.

S njom su se složile modne influencerice koje su svoje feedove na društvenim mrežama preplavile upravo ovim modelom te pokazale kako ih nositi u raznim outfitima, a nekoliko se modela istaknulo svojim materijalom i krojem.

Klasičan ravni kroj

Ako dvojite koju maksi suknju kupiti kao pojačanje u svojoj garderobi, krenite od osnova. Ima li išta jednostavnije od klasične ravne suknje do gležnjeva? Možete je nositi s dolčevitom tijekom proljeća, a ljeti će izvrsno odgovarati uz elegantni top.

A-kroj u kombinaciji s pletivom

Suknje A-kroja svojom lepršavošću tvore predivnu ženstvenu siluetu koja je upečatljiva u maksi kroju. U skladu s minimalističkom estetikom ide boucle tkanina sa sitnim petljama, uz koju će nepogrešivo pristajati još jedan komad od pletiva ili sako od tvida i par modernih gležnjača.

Maksi suknja od trapera

Ono što najviše volimo kod trapera jest njegova sposobnost uklapanja u svaki outfit. Baš zato od ovog proljeća možemo očekivati veliki povratak traper suknji, a očekuje se da će veliki hit postati one s bočnim ili prednjim prorezom uz koji najbolje odgovaraju visoke čizme s potpeticom.

Plisirani kroj nikad ne izlazi iz mode

Jedan od komada koji nikad neće izaći iz mode bez sumnje su plisirane suknje. Posljednjih godina bilježe pad u popularnosti, no sudeći prema najavama dizajnera, ovog proljeća bit će veliki hit u maksi dimenzijama. Njihov lepršav kroj tvori efektan kontrast u kombinaciji s modernim bijelim tenisicama, a nećete pogriješiti ni ako ih uskladite s dugačkim kaputom ili proljetnim balonerom.

Svileni modeli za elegantiji look

Nakon što je bila iznimno popularna 90-ih godina prošlog stoljeća, svilena suknja vraća se na velika vrata. Predviđa joj se prava renesansa u raznim outfitima, od casual kombinacija s bazičnim T-shirtom do elegantnih stilova s košuljama i sakoima.

Kožna maksi suknja u svim bojama

Kožne minice dugo su bile neizostavan dio garderobe svake modne ovisnice, no dizajneri su odlučili malo promijeniti smjer i u modu vratiti maksi kroj od ovog klasičnog materijala. Kožne maksi suknje u svim bojama mogle bi biti jedan od prevladavajućih trendova nadolazeće sezone, posebno u kombinacijama s cropanim uskim majicama i asimetričnim sakoima.