vrući trend

Zaboravite na crnu: Bilo da se radi o sakoima, topovima ili haljinama ovo je hit boja za proljeće

20.03.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Čini se da je zvijezdama društvenih mreža, influencericama i modelima dosta crne boje. Umjesto toga, Hailey Bieber, Camila Coelho, Elsa Hosk i Co. odlučuju se za novu trendovsku boju ovog proljeća 2023., smeđu - i to u svim nijansama

Posvetite li nekoliko minuta skrolanju po Instagramu i bacite li pogled na posljednje modne revije, vrlo lako ćete uočiti veliku zastupljenost smeđe boje, i to bez obzira na odjevni predmet ili stil.

Na primjer, model Elsa Hosk nosi jednobojnu kombinaciju tamnosmeđe mini suknje i predimenzioniranog sakoa, a Hailey Bieber bira kestenjasto smeđu haljinu tankih naramenica koju nosi preko tankog bež džempera.

Isto tako, manekenka Leia Sfez bira smeđe nijanse kako za crveni tepih tako i za ležeran izlazak. Tako je pokazala glamurozan izgled u smeđoj Gucci haljini ukrašenoj izrezima i cvjetnim aplikacijama, a kasnije se pokazuje u smeđu, oversized kožnu jaknu u retro stilu koja je sjajan dodatak proljetnom modnom ormaru.

Koliko god ti stajlinzi izgledi bili različiti, svi imaju jednu zajedničku stvar: izgledaju super lijepo i predstavljaju sjajnu modnu inspiraciju.

Popularnost smeđih nijansi potvrđuje i Fashion Colour Trend Report instituta za boje Pantone. Prema tom izvještaju, za proljeće 2023. uz modne trendi boje žute, crvene i ljubičaste, zastupljena su i dva smeđa tona – 'Mocha Mousse', odnosno tamno smeđa, i nježnija 'Macchiato' nijansa.

Smeđe nijanse najbolje izgledaju stilizirane s istim ili sličnim tonovima smeđe ili u kombinaciji sa žutim, ljubičastim, tamnoplavim ili prirodno kremastim nijansama.

Smeđa ima i jednu veliku prednost – nije toliko kruta i ozbiljna kao crna, ali i dalje prigušena nijansa koji se može kombinirati na razne načine i nije previše upadljiva.

  • +5
Smeđe jakne od kože Izvor: Promo fotografije / Autor: promo