ČOKOLADNO OSVJEŽENJE

Zaboravite na crne verzije: Kožne jakne u ovoj boji dominirat će proljetnim stajlinzima

23.02.2023 u 13:12

Bionic
Reading

Smeđa, kožna i vintage efekta, karakteristike su jakni koje će, po svemu sudeći, dominirati modnom scenom u proljetnim mjesecima pred nama

Kožna jakna s razlogom slovi za must have komad u ormaru. Ovom univerzalnom klasiku u povijesti mode uvijek se rado vraćamo, a svake sezone iznova ga reinterpretiraju brojni brendovi. Ove proljetne sezone kožna jakna je čokoladno smeđa, predimenzioniranog kroja i iznošenog efekta, o čemu dovoljno svjedoče prizori s ulica svjetskih metropola, modnih pisti i ponuda najpopularnijih brendova brze mode.

Kožna jakna identificira precizan stil, buntovničko raspoloženje 60-ih i 70-ih, studentske pobune, punk i rock scenu, uspon rock zvijezda. I upravo s Woodstockom i hipi pokretom napušta apsolutizam crne i prihvaća smeđu i kožnu varijantu. U modi, originalna bajkerska jakna s potpisom Yvesa Saint Laurenta ostaje kultnim predmetom i stilsko obilježje njegovog kreativnog puta, koju brend ponovno predlaže za nadolazeću sezonu, s maksi ramenima i to ne samo u klasičnoj crnoj verziji, već i u smeđoj i bordo verziji. Brend Miu Miu, s druge strane, predlaže modele od smeđe kože iznošenog efekta.

Smeđa kožna jakna s modnih pisti preselila se na gradske ulice i danas uvjerljivo dominira stajlinzima street style zvijezdi okupljenih na Tjednima mode u svjetskim metropolama.

U ulicama Velike jabuke trend smeđih jakni od kože u vintage verzijama uzeo je poseban zamah, a relativno ih je lako pronaći u dućanima rabljene robe, iako je nekoliko brendova brze mode već lansiralo svoje verzije – i one predimenzionirane, u kombinaciji s vojno zelenim cargo hlačama, kariranim suknjama, širokim poderanim trapericama ili suknjama pencil kroja.

Na nedavno održanoj reviji brenda Coach, kožne jakne u smeđoj verziji bile su glavne zvijezde kolekcije za sezonu jesen/zima 2023.

Među raznim i najzanimljivijim interpretacijama trenda izdvaja se look danske stilistice Emili Sindlev koja se odlučila za smeđu jaknu bikerske estetike; ili sofisticiraniju verziju skraćenog kroja s prevelikim rukavima i rubovima od ovčje kože. Cijeli niz outfita koji zapravo dokazuju da je čokoladno smeđa kožna jakna jednako svestrana kao i klasična crna (ako ne i više).