PROBAJTE IM ODOLJETI

Ove suknje su apsolutni hit sezone, a pronašli smo najljepše modele u ponudi

12.02.2023 u 11:50

Bionic
Reading

U vremenima u kojima modnom scenom kontinuirano dominira estetika Y2K, najomiljenija među pripadnicima generacije Z, trijumfalan povratak kargo suknji sasvim je logičan

Ruku pod ruku s estetikom Y2K ide trend utilitarističkog stila odijevanja, koji se unazad nekoliko sezona itekako ističe na modnoj sceni. Combat čizme, radnički kombinezoni i bomber jakne samo su neki od prepoznatljivih komada koji označuju ovaj popularan stil, pa tako i kargo suknje.

Do sada se trend više odnosio na hlače, no predvodnice trendova na čelu s Bellom Hadid, nametnule su povratak kargo suknji. Poput hlača, kargo suknje karakteriziraju veliki i bočno ušiveni džepovi, uz vrećasti kroj i detalj vezica koje se stežu.

  • +6
Kargo suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Još 2019. godine kargo suknje na radar modnih ovisnica vratila je talijanska Prada, koristeći najlonski materijal iz starih kolekcija za njihovu izradu.

U proljetnim mjesecima pred nama kargo suknje ponovno će postati sastavnim dijelom trendovskih stajlinga, o čemu dovoljno govore nadolazeće kolekcije francuskog Givenchyja i talijanskog brenda Miu Miu. Nakon minijaturnih suknji u duhu Y2K estetike, koje su brend Miuccie Prade učinile najpopularnijim brendom u protekloj godini, na red su stigle njihove značajno duže verzije, s neizostavnim džepovima i niskim strukom.

Kao u slučaju kargo hlača, sestrinske suknje zablistat će u casual stajlinzima, no isto tako moguće ih je transformirati u sofisticirani look s odgovarajućim komadima poput košulja, bluza ili vesti s originalnim detaljima.

Osim toga police trgovina danas krase raznolike verzije ovih suknji, od modela koji u potpunosti odgovoraju trendovskoj Y2K estetici do elegantnijih varijanti, poput laskavog modela na preklop kakvog u svojoj ponudi ima Victoria Beckham i španjolska Zara.

Kao početkom milenija, kargo suknje u zemljanim tonovima i danas slove za najpoželjnije, a ključ njihovog uspješnog nošenja leži u proporcionalnosti. Tipično predimenzioniranog kroja, prirodno zahtijevaju kombiniranje s užim komadima, kao što je slučaj s kargo i padobran modelima hlača.