ELEGANTNA ALTERNATIVA

Zaboravite na bajkerice, kožni sakoi sada su glavni hit: Izdvojili smo najljepše verzije s polica trgovina

18.04.2021 u 17:39

Bionic
Reading

Iako su jakne bajkerice s dugogodišnjim stažem na modnoj sceni postale neprolaznim klasikom u ormaru, posljednjih sezona njihovu popularnost uspjele su umanjiti elegantnije varijante kojim i ove sezone vrve police trgovina

Danas gotovo da ne postoji odjevni komad koji nije dobio 'kožni tretman'. Ovaj klasičan materijal i njegove eko verzije uživaju ogromnu popularnost već nekoliko sezona, a ovoga proljeća nesumnjivo je najpoželjniji u formi različitih modela jakni i sakoa.

Svjedoči tomu i njihov bogat asortiman s potpisom pristupačnih high street brendova i vodećih dizajnerskih brendova današnjice.

  • +30
Kožni sakoi i jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iako se kožne jakne bajkerskog stila godinama smatraju isplativom modnom investicijom zahvaljujući svom kultnom statusu i klasičnom izgledu, ove se sezone nalaze u drugom planu.

Kao što navedeno sugerira ponuda na policama trgovina, isto se može zaključiti pogledom na stajlinge nekih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice. Tipične jakne bajkerice dobile su elegantnije nasljednice u formi sakoa i predimenzioniranih hibrida košulja i jakni, popularno zvanih shacketa.

Iako su njihove crne, smeđe i kremaste verzije uvjerljivo najpopularnije, brojni brendovi odlučili su im podariti vedriji izgled predstavivši mnoštvo verzija u pastelnim tonovima plave, zelene i lila boje – idealnih za proljetne mjesece.